Čitaj mi!

Odloženo suđenje, Megan protiv tabloida – na jesen 2021.

Sudija je odobrio zahtev supruge britanskog princa Harija Megan Markl da se odloži početak suđenja povodom tužbe koju je podnela protiv britanskih novina.

Početak suđenja je odložen za jesen naredne godine, zbog privatnih razloga koje je vojvotkinja navela, preneo je Rojters.

Vojvotkinja od Saseksa tražila je odlaganje početka suđenja povodom tužbe koju je podnela protiv britanskih novina zbog objavljivanja odlomaka pisma koje je napisala ocu. 

Sudija je odlučio da suđenje, koje je trebalo da počne u Londonu 11. januara, bude pomereno za jesen 2021. godine, a tačan datum biće utvrđen naknadno.

Razlozi za pomeranje početka suđenja privatne prirode razmotreni su na saslušanju zatvorenom za javnost.

Megan je tužila Asošiejted pres, izdavača tabloida Mejl on sandej, zbog kršenja autorskih prava, zloupotrebe privatnih podataka i kršenja zakona o zaštiti podataka Velike Britanije.

Tabloid je objavio delove pisma koje je vojvotkinja poslala svom ocu 2018. godine bez njene dozvole.

Mejl on sandej je prošlog meseca uspešno podneo zahtev za dozvolu za izmenu odbrane, tvrdeći da je kraljevski par učestvovao u izradi biografije o njima, u knjizi pod nazivom Pronalaženje slobode, koja je objavljena u avgustu.

Advokati Megan Markl su danas uložili žalbu na tu odluku i zatražili od sudije da donese odluku o čitavom slučaju u takozvanoj skraćenoj presudi.

Takva presuda donosi se na osnovu slučajeva koje su podnele strane, bez potrebe za svedocima.

Sudija je saopštio da će argumente za tzv. skraćenu presudu saslušati 12. i 13. januara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 29. okt 2020, 20:27) - anonymous [neregistrovani]

Боже сачувај

Шта је овај човек видео у Меган то ми није јасно. Још га је коштала имена и титула.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">