Rajko Dujmić podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći

Kompozitor i nekadašnji vođa poznate jugoslovenske i hrvatske grupe „Novi fosili“, Rajko Dujmić, koji je prošle srede doživeo tešku saobraćajnu nesreću, preminuo je u riječkom Kliničko bolničkom centru, saznaju hrvatski mediji.

Saobraćajana nesreća u kojoj je učestvovao Dujmić dogodila se u Starom Lazu, mestu u planinskoj oblasti Gorski kotar, u Hrvatskoj. Poznati muzičar je izgubio kontrolu nad autom i sleteo u provaliju.

Lekari u Kliničko bolničkom centru u Rijeci pet dana su se borili za njegov život. 

Rajko Dujmić je bio jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora. Najpoznatiji je u javnosti kao deo grupe „Novi fosili“.

Zajedno sa Stevom Cvijićem, komponovao je za bend „Riva“ numeru Rock Me, koja je trijumfovala na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ 1989. godine.

Njih dvojica su takođe komponovali i pesme kojima je Jugoslavija učestvovala na prethodne dve „Evrovizije“ – Ja sam za ples koju su izvodili „Novi fosili“ i Mangup, koju su izvodila „Srebrna krila“.

Muzičko obrazovanje stekao je u Zagrebu,  u Muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“, a zatim na Pedagoškoj akademiji.

Počeo je da svira klavijature u rok sastavima „Grupa Marina Škrgatića“, „Crno bijeli“ i „Klani Zlatni akordi“, a njegova prva autorska pesma izvedena je na „Bum“ festivalu u Ljubljani.