Andrea Bočeli preležao kovid 19 i donirao krvnu plazmu

Italijanski operski pevač Andrea Bočeli potvrdio je da je u martu bio bolestan od kovida 19, ali da se veoma brzo i potpuno oporavio pre maestralnog nastupa za Uskrs u Milanu.

Bočeli je u objavi na Fejsbuku u utorak objasnijo da nije hteo ranije da otkrije svoju bolest jer je želeo da zaštiti privatnost svoje porodice i da nije želeo nepotrebno da uznemirava svoje obožavaoce.

Poznati operski pevač je takođe objavio i da je donirao krvnu plazmu kako bi dao doprinos u pronalaženju leka za koronavirus.

„Pandemija koja je tako snažno uzdrmala ceo svet uticala je, mada blago, na mene i neke članove moje porodice“, navodi Bočeli.

Poznati tenor je prvi put otkrio da su članovi njegove porodice bili zaraženi koronavirusom u prošlonedeljnom intervjuu koji je dao za Wall Street Journal.

Objasnio je da je za oboljenje saznao 10. marta i da se osećao sasvim dobro. Istakao je da nije imao većih zdravstvenih komplikacija, a od svih mogućih simptoma imao je samo blago povišenu temperaturu.

„Imao sam sreće i brzo se oporavio tako da je cela priča bila gotova do kraja marta. Čim su me pitali da doniram krv za potrebe istraživanja, odmah sam pristao. To je veoma skroman, ali važan doprinos koji mogu da dam“, naglašava Bočeli na kraju svoje objave na Fejsbuku.

Poznati tenor koji je slep od 12. godine gotovo je oborio stranicu Jutjuba na kojoj je prenošen njegov nastup u Milanskoj katedrali za Uskrs. Koncert „Muzika za nadu“ u prva 24 sata je pogledalo više od 28 miliona ljudi širom sveta, a do danas je snimak imao više od 40 miliona pregleda.

broj komentara 0 pošalji komentar