Autorka Harija Potera objavljuje novu knjigu onlajn, poglavlje po poglavlje

Džoana Rouling je iznenadila poklonike najavom da će objaviti novu knjigu, prvu koja neće pripadati serijalu o Hariju Poteru. Osim što će se knjiga naći pred čitaocim onlajn, iza nje stoji i neobična porodična priča autorke.

Bajku pod naslovom The Ickabog Džoana Rouling je napisala pre deset godina svojoj deci, ali je tokom pandemije odlučila da je objavi kako bi bila dostupna svima.

„Ova knjiga zapravo pripada mojoj deci, s obzirom na to da sam im je čitala svako veče kada su bili mali. To zaista jedna veoma lepa porodična uspomena“, napominje poznata spisateljica.

Tokom izolacije zbog pandemije koronavirusa razgovarala je sa svojim tinejdžerima o toj bajci i oni su je podsetili na neke delove koji su njima tada bili najupečatljiviji. Tako su je ponovo uvukli u priču u koju je mislila da se više nikada neće vraćati.

Rouling je objasnila da je ova bajka savršena za decu koja se nalaze u izolaciji, ali i one koji idu u školu u ovako čudnoj i drugačijoj situaciji koja je zadesila svet.

Na internet stranici The Ickabog će od 10. jula svakog utorka biti objavljeno jedno poglavlje knjige. Do tada, na stranici se mogu pročitati motivi za objavljivanje ove knjige, ali i prva dva poglavlja.

Takođe, čitaoci su pozvani da svojim ilustracijama oplemene ovu priču. Rouling napominje da je to zvanično takmičenje koje vodi „Sholastik“, a odabrana dela će se naći u štampanoj verziji knjige, koja treba da se pojavi krajem godine. Osim toga, ilustratori čija dela budu ušla u štampano izdanje dobiće nagradu za svoj rad. U zvaničnim pravilima konkursa stoji da će ukupno 34 pobednika dobiti „potpisanu kopiju knjige“. „Sholastik“ će takođe pokloniti knjige u vrednosti od 650 dolara školi ili biblioteci koju odabere pobednik.

„Davaću vam sugestije šta da crtate tokom objavljivanja poglavlja, ali trebalo bi da pustite mašti na volju“, kaže Džoan Rouling.

broj komentara 0 pošalji komentar