Angela Merkel prekršila protokol i sedela tokom intoniranja himni

U četvrtak, u Berlinu tokom dočeka premijerke Danske, Mete Frederiksen, nemačka kancelarka je, posle treće epizode napada slabosti, zatražila izmenu protokola i na zvaničnoj ceremoniji dočeka sedela sa svojom gošćom tokom intoniranja himni.

Zdravlje nemačke kancelarke postalo je glavna tema svetskih medija, pošto je u poslednjih mesec dana imala već tri napada slabosti, praćena drhtavicom, tokom službenih prijema stranih državnika.

Danska premijerka je prihvatila da tokom ceremonije dobrodošlice, sa svim vojnim počastima, sedi pored kancelarke, uprkos postojećem protokolu za ovakvu priliku.

Angela Merkel i Meta Frederiksen su se udobno smestile u bele stolice postavljene na crvenom tepihu ispred sedišta nemačke vlade u Berlinu.

Tokom intoniranja himni, nemačka kancelarka je mirno sedela, samo se blago smešeći svojoj gošći u znak dobrodošlice.

Kako navodi nemački Bild, Merkelova je zatražila izmenu protokola, jer je samo dan ranije, prilikom dočeka finskog zvaničnika, imala treći napad slabosti.

Ova odluka Angele Merkel, koja dužnost kancelara Nemačke treba da obavlja do 2021. godine, dodatno je podstakla nagađanja o stanju njenog zdravlja. Mnogi veruju da su iscrpljujući raspored dužnosti i česti maratonski noćni sastanci počeli da ostavljaju ozbiljne posledice na njeno zdravlje.

Pretpostavljene dijagnoze u nemačkim medijima se kreću od dehidracije do anksioznosti, preko premora i stresa. Bild cajtung je nedavno izvestio da je Merkelova posle prvog napada, tokom posete Volodimira Zelenskog, uradila analizu krvi kako bi utvrdila da li joj nedostaju određeni minerali. Navodno, analize su pokazale da je sve u redu.

broj komentara 19 pošalji komentar
(subota, 13. jul 2019, 14:32) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Prelazne godine...

ne podnose sve žene isto!-Vaše bake i mame najbolje znaju!

(petak, 12. jul 2019, 15:26) - anonymous [neregistrovani]

Стара је

Ту су и живци, ненаспаваност, пуно стреса... Старост!!!

(petak, 12. jul 2019, 09:38) - anonymous [neregistrovani]

Zdravlje...

...je njena privatna stvar,ali ako je njeno narušeno zdravlje onemogućava da obavlja funkciju na kojoj je,a očigledno je to slučaj,onda funkciju kancelara preuzima vicekancelar.Vrlo prosto i logično.A ne da se ovako,bez obzira na bolest,ipak pokazuje nepoštovanje obema državama.

(petak, 12. jul 2019, 01:14) - anonymous [neregistrovani]

da

Ma kod nje je vjerovatno u pitanju neka vrsta anksioznosti, od akumuliranog stresa, odjednom se pojavi, a onda kad te bubne taj neki napad panike, poslije toga od same bojazni da će se ponoviti hraniš to stanje da se dalje razvija, i to je teško pojasniti onome ko nije imao, jer ljudi misle da je teško bolesna ko zna od čega. Nema tu lijeka, niti je to klasična bolest, to ili presjeci u glavi ili se muči do kraja života s tim, i boj se svake javne situacije da ćeš se izblamirati i da ćeš pasti u nesvjest ili ne zna ni ja šta a ustvari strah je irealan.

(četvrtak, 11. jul 2019, 23:48) - anonymous [neregistrovani]

@ Pa

Kazete:"I niko nema barem malo saosecanja".A,ima li ona saosecanja sa nama Srbima kad trazi da predamo KosMet?I kao da ta zena mora biti kancelarka po svaku cijenu,pa i bolesna.I kao da u Njemackoj nema ko da je zamjeni.Pa,to je strasno.A,kojeg vi Predsjednika,Premijera,Kancelara poznajete koji je iz sjedeceg ili lezeceg stava vodio drzavu?I na kraju, zasto bi Njemacka morala imati kancelarku koju treba zaliti ili saosjecati s njom?
Pozdrav.

(četvrtak, 11. jul 2019, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

Visa sila

Gravitacija

(četvrtak, 11. jul 2019, 23:04) - anonymous [neregistrovani]

Misljenje

I predsednici drzava bi trebali da imaju pravo na placeno bolovanje.
Lako je naci zamenu za to vreme.
Ne znam zasto se ona jos uvek necka da uzme bolovanje.

(četvrtak, 11. jul 2019, 22:32) - Vidan [neregistrovani]

Komentar

Ako Merkel kaze da se oseca dobro znaci da ne oseca da joj nesto fali.

(četvrtak, 11. jul 2019, 22:14) - anonymous [neregistrovani]

Sramota za takvu silu

Da je moraju voditi osobe prilicne starosti i vidljivo narusenog zdravlja. Nije bolji slucaj ni u Britaniji, USA. Svaka cast Francuzima.

(četvrtak, 11. jul 2019, 21:29) - milan lala [neregistrovani]

Parkinson

Normalno bi bilo da podnese ostavku a ne da se menja protokol . Gospoja kancelar je obolila od Parkinsonove bolesti .