Čitaj mi!

Kakav peškir za plažu birate ovog leta

Odredili ste datum godišnjeg odmora, i ako ste zbog pandemije pravili pauzu u letovanju, jedva čekate da zagazite u pesak i osetite miris mora. Spremili ste sve. Među neophodnim stvarima kojih nikad dosta na plaži je i adekvatan peškir.

Peškira za plažu nikad previše. Uvek će vam biti potreban onaj koji se slaže uz kupaći kostim, papuče... ili na kraju krajeva – onaj koji je suv i dovoljno mekan da na njemu možete i da se sunčate.

Izdvojili smo, iz bogate ponude onlajn prodavnica, komade koji privlače pažnju. Raspon dimenzija kao i lepeza motiva su veliki, a to važi i za cenu.

I ove sezone su moderni peškiri sa natpisima, porukama, slovima... 

U trendu su i oni sa motivima životinja – prvenstveno morskim.

Ako neki komad tekstila treba da ima motiv voća – to je peškir za leto. Izaberite između ananasa, kivija ili drugog omiljenog osvežavajućeg ploda.

Ako niste ljubitelj voća, uživajte u hot-dogu, bar na svom jedinstvenom peškiru.

Nekima je brend onoga što kupuje važniji od motiva i boja, pa tako ponuda ne oskudeva ni u tom smislu.

Dolče Gabana, Prada, Versače, Barberi... Klasične dimenzije i dobro poznati logo – nisu toliko nedostupni.

Mogu se nabaviti i za 50 evra, a ima i onih čija se cena kreće oko 250 evra. 

Ipak, pobednik u ceni ovog puta je peškir kuće "Šanel", koji se prodaje onlajn – za 1.325 dolara.

Muškarcima je ovog leta na raspolaganju izuzetno zanimljiva minimalistička verzija peškira za plažu. Za one koji žele da pokažu svoje telo u svakoj prilici, mogu da komadić frotira u raznim bojama nabave onlajn i za pet evra.

A oni praktičniji (uglavnom su to mame koje misle na svoju decu na plaži), treba da znaju da iz mode nikada neće izaći oni sa improvizovanim rukavima i kapuljačama.