Čitaj mi!

Ekonomični glamur kraljice Letisije - zanosna balska haljina pravo iz robne kuće 

Španski kraljevski par nalazi se u trodnevnoj poseti Švedskoj, tokom koje je kraljica Letisija svojim odevnim kombinacijama po običaju bila na visini zadatka. Ali jedna haljina sigurno je posebno očarala domaćine. 

Poseta je dugo očekivana i najavljivana, jer je španski kraljevski par poslednji put bio u Švedskoj pre 11 godina, na venčanju prestolonaslednice princeze Viktorije i njenog izabranika Danijela.

Za sam dolazak i prvi zvanični dan posete, Letisija je odabrala kombinacije crvenih tonova, prvo crveni Bos kaput sa širokim crnim pantalonama i kožnim čizmama, a potom elegantnu koralnocrvenu haljinu Karoline Erere, u kombinaciji sa kratkom bež pelerinom i elegantnim cipelama.

Međutim, jedna haljina posebno je izazvala pohvale na društvenim mrežama. 

Za svečani banket, sigurno ne slučajno, odabrala je elegantnu tamnoplavu dugu haljinu bez rukava pristupačnog švedskog brenda H&M, u kojoj je izgledala podjednako glamurozno kao da je nosila kreaciju najskupljih svetskih dizajnera. Time je pobrala simpatije javnosti, ne samo poštovanjem koje je ukazala domaćinima, izabravši švedski proizvod, nego i svojom štedljivošću i nerazmetanjem. 

Zanimljivo je da je i švedska prestolonaslednica princeza Viktorija takođe već ranije nosila isti model haljine, ali sa kratkim rukavima.

Doduše, ekonomičnost odevnog predmeta Letisija je na banketu upotpunila ne baš skromnim nakitom. Iz španskih kraljevskih trezora izvukla je čuvenu dijamantsku tijaru "ljiljanov cvet" kraljice Eme, prabake svog supruga Filipa, napravljenu 1906. godine.

Tijaru je kao venčani poklon supruzi naručio kralj Alfonso XIII i ona sadrži motiv cveta ljiljana, simbol kraljevske porodice Burbon.

Letisija je tijaru upotpunila i dijamantskim minđušama i narukvicom kraljice Eme.

Izborom nakita na svečanom banketu nisu mnogo zaostale ni pripadnice švedske kraljevske porodice.

Kraljica Silvija je nosila "kameo" tijaru, narukvicu i broš,  koje već duže vreme nije pokazivala u javnosti. Njena ćerka Viktorija izabrala je švedsku akvamarinsku Kokošnik tijaru sa dijamantskim minđušama i ogrlicom, dok je njena snaha Sofija na glavi imala nežnu bisernu "palmet" tijaru sa dijamantskim brošem i narukvicom.