Što više šminke, to manje šanse da ćete postati šefica

Navodno, šminka ženama može da popravi samopouzdanje kako u privatnom životu, tako i na radnom mestu. Neka istraživanja pokazuju da su žene koje se redovno šminkaju više plaćene. Ali, neka druga, pak, pokazuju da šminkanje ima i loše srtane.

Kozmetika može poboljšati izgled tako da u očima posmatrača izgledamo lepše. Može, možda, pomoći kada treba privući pažnju osobe koja nam se sviđa, ali prema istraživanju Univerzitata Abertej u Škotskoj, što je žena više našminkana to je manja verovatnoća da ima dobre liderske sposobnosti.

U pomenutom istaživanju je učestvovalo 150 žena i poredili su izgled lica i sposobnost vođstva i rukovođenja. Utvrdili su da žene koje koriste previše šminke nisu dobri rukovodioci.

Jedan od razloga bi mogao biti i taj što se jaka šminka povezuje sa druženjem, zabavom, noćnim izlascima, a ne sa ozbiljnošću i profesionalnošću.

Studija sa Univerziteta Harvard slaže se sa ovim rezultatima, jer su i njihovi nalazi pokazali da iako kozmetika pomaže da žene ostave utisak kompetentnosti, dramatičan ili glamurozan izgled dovodi do toga da ih saradnici počnu doživljavati kao nepouzdane.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. mar 2020, 14:36) - Grkinja [neregistrovani]

Ima raznih sefica

Poznajem neke dame koje su šefice i šminkaju se uzašno, plavim trepavicama u jutro na poslu , sto kila makeup i tako.:) Ne mislim da je stvar šminkanja. Ali trebale bi žene da se šminkaju kako treba za svaku situaciju. :)