Provedite noć u Kući Hobita u Jermeniji

Ako ste u armiji obožavalaca popularnih Tolkinovih dela verovatno će vas obradovati informacija da u Jermeniji postoji hotel koji u svemu dočarava postojbinu Hobita.

Dvojica Jermena, braća Gulanijan, sagradila su u podnožju planine Kuću Hobita, kompleks hotel u Dilijanu.

Neki delovi pansiona idu duboko u zemlju. Kada nisu pod snegom, vidi se da su krovovi prekriveni zemljom, travom i cvećem. I svih šest kućica je maksimalno udobno, kako i priliči hobitima.

Braća vode još dva pansiona za goste u Dilijanu, ali dizajnirali su ovu kuću da bi privukli više turista, koji sada imaju priliku da budu bliži prirodi.

Prenoćište košta između 52 i 83 dolara, što je znatno iznad lokalne prosečne cene. Ali gosti su tu u svako doba godine. Sve je rezervisano do kraja leta.

Čitav projekat je porodični posao. Od nacrta do kontrole izgradnje. Trebalo je rešiti problem krovova, da budu stabilni i vodonepropusni, a da trava na njima ostane zelena. Jedan od tehničkih izazova bio je i postavljanje okruglih vrata tako da lako mogu da se otvore.

Iako se kuće spolja čine malim, visina krova kreće se između dva i dva i po metra. Nameštaj su izradili majstori Dilijana. Pansion je otvorio i nova radna mesta za lokalne stanovnike. Svaka kuća ima 20 kvadratnih metara.

broj komentara 0 pošalji komentar