Suzana Perić: Žena je svoja i nikada nije zastarela

Modna kreatorka Suzana Perić dobila je poziv da otvori zimsko izdanje Nedelje mode u Milanu, 19. februara 2020. godine.

Na Nedelji mode u Milanu, prošle godine, kreatorka  je dobila nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera.

Gostujući u Beogradskoj hronici, modna kreatorka Suzana Perić, napomenula je da se umetnici na neki način svakom svojom kolekcijom takmiče i sa konkurencijama i sami sa sobom.

„Prošle godine sam bila u jednom divnom društvu, bila sam sa Lenom Kovačević, i napravile smo jedan performans koji je predstavio prvo Beograd, a onda Srbiju,kao i moj rad. Na srpskom jeziku je 45 minuta uživo pevala Lena Kovačević, a manekenke su paradirale u prelepim modelima“, rekla je kreatorka.

Dodala je da ove godine u Milano ide Jelena Gavrilović, i pevaće pesmu „Svetla sumraka“, koja je pobedila na pesmi „Evrovizije“, 1964. godine.

„Novi performans i nova vizija koja će biti predstavljena, zove se 'Pasoš', a značenje je da smo u modi svi isti i ona nas ujedinjuje. Svaki put je tu neki naš lični pečat“, istakla je Suzana Perović.

 Koje su sličnosti i razlike organizacije revije u Beogradu, u odnosu na Milano?

„Ja sam tamo došla pomoću 'Srbija Fešn Vika', koji mi je posle pobede na njemu, napravio mogućnost da učestvujem na modnim scenama sveta. Čini mi se da smo mi bolji u organizaciji događaja, a jedina razlika je što je tamo otvorenije tržište i veća mogućnost distribucije“, rekla je modna kreatorka.
 
Suzana je i glavna urednica ženskog modnog časopisa „Bazar“, koji je proslavio 55. rođendan.
„Naše žene i muškarci koji kupuju Bazar, žele da saznaju sve o uspešnim ženama, o majkama, on prikazuje svakodnevni život i dan", zaključila je urednica časopisa Suzana Perović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 28. jan 2020, 14:12) - Jelena [neregistrovani]

Bravo!

Odlično je da neko iz naše zemlje bude pozvan na Milano Fashion Week, to je velika stvar za imidž Srbije. I bravo za Bazar, izgleda sve bolje, posebno modni editorijali.

(petak, 24. jan 2020, 21:25) - anonymous [neregistrovani]

Sramota!

Ova zena je upropastila Bazar....