Magazin „Vog“ bez fotografija na naslovnoj strani

Januarski broj italijanskog modnog magazina „Vog“ biće objavljen bez fotografija i foto modnih editorijala. Tu odluku donelo je uredništvo italijanskog izdanja magazina.

Na naslovnoj strani i unutar magazina će se naći ilustracije. Odluka je doneta kako bi broj bio realizovan bez putovanja, slanja odeće ili zagađenja bilo koje vrste.

Urednik italijanskog „Voga“, Emanuele Farneti u saopštenju objavljenom na sajtu magazina naveo je da je ovakvom odlukom želeo da lansira poruku.

„U globalnoj debati o održivosti, i vrednostima koje će 'Vog' nastojati da promoviše u narednoj deceniji, postoji jedan aspekt koji mi je posebno važan - intelektualna iskrenost. U našem slučaju, to znači priznati da postoji značajan uticaj na životnu sredinu povezan sa izdavanjem modnog magazina“, napisao je Farneti.

Urednik čaopisa  je objasnio da je na izdavanju septembarskog broja radilo 150 ljudi, koji su zbog posla bili na 20 avionskih letova i desetine puta putovali vozom. On je istakao i potrošnju struje, plastični otpad i veliku količinu bačene hrane koja je obezbeđena za foto sešne.

Za ilustracije u prvom ovogodišnjem broju angažovani su japanski ilustrator Jošitaka Amano, slikar poreklom iz Mozambika, Kasi Namoda i italijanski crtač stripova Milo Manara.

Uoči izlaska na kioske sledeće nedelje, „Vog“ je predstavio javnosti sedam različitih naslovnih strana, koje su delo različitih autora.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 07. jan 2020, 14:35) - Stefan [neregistrovani]

Marketing

Iskoristiš to što će cela rasa da izumire kako bi još malo marketinga napravio i uštede na proizvodnji.

Svaka čast!