Tapete u prostoru su kao modni detalj garderobe

Tapete smo nekada menjali na nekoliko godina, danas se to radi u Engleskoj i na šest meseci.

Modu kuće, kao i garderobe, čine jedinstveni i lični detalji. Enterijer je najjednostavnije presvući novim bojama, zavesama, tapetama.

O tapetama razmišljajte kao o ešarpi. Može da zauzme malu površinu, a da postigne efekat savršenog zadovoljstva.

„Ukoliko želite da menjate izgled prostora, a da to bude brzo i efektno, svakako su tapete, draperije, jastučići, zavese i bilo kakva vrsta mebla, najbrži i najefikasniji način da menjate prostor u skladu sa trendovima“, rekla je master inženjer arhitekture Sonja Šarović.

Ako niste baš smeli kada je uređenje u pitanju, i bojite se da možete lako da pogrešite sa odabirom tapeta, nikako ne uzimajte kataloge u ruke nespremni.

Ponuda je ogromna i mogla bi dodatno da vas zbuni. Prvo odgovorite na sledeća pitanja: Koji je Vaš stil? Sa čim uklapate tapete u prostoru? Raspitajte se u kakvom bi odnosu one trebalo da budu u odnosu na ostatak enterijera, što se boje tiče, a u kakvom u odnosu na teksturu i geometriju?

„Vrlo je važno da ustanovimo koji je naš stil, da li je skandinavski, rustični, klasični ili neki drugi. Možemo da počnemo sa bojom, nameštajem, geometrijom u kompaktnoj celini“, istakla je arhitekta.

Prazan zid mogao bi, uz prave tapete, da postane najoriginalniji deo doma. Jednobojne tapete i zid okrečen u istu boju nikada ne pružaju isti efekat. Tapete zaista jesu kao komad garderobe.

Ponuda tapeta od različitih materijala ne bi trebalo da vas dodatno zbunjuje. Bile one plišane ili od običnog papira, najvažnije je da budete zadovoljni bojom, dezenom, i da je lepo uklopite u svoj prostor kako bi upravo vama u njemu bilo prijatno i lepo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 15:15) - anonymous [neregistrovani]

шта кажу психолози?

Било би интересантно да чујемо шта кажу психолози. Има људи који креирају лични простр функцинало и естетски и током времена мало шта мењају и друга категорија која жели стлне промене. Који је психолошки профил једних, а који других?