Čitaj mi!

Rastko Ćirić pridodao i "Global Music Award" u svoju vitrinu

Konceptualni multimedijalni projekat Rastka Ćirića, „Raber soul prodžekt kolekšon“, osvojio je Zlatnu medalju na velikom svetskom konkursu "Global Music Awards" za podršku nezavisnoj svetskoj muzičkoj sceni.

Činilo se da je Rastko Ćirić sve nagrade već dobio. Međutim, početak godine ulepšala mu je vest da je višedecenijski projekat „Raber soul“ (Rubber Soul), nagrađen za kreativnost i originalnost Zlatnom medaljom na internacionalnom konkursu "Global Music Awards".

„Strašno mi je to drago, pošto je to je moja prva muzička nagrada, verovatno je ljudima mnogo draže kad dobiju nagradu za nešto što im nije glavno zanimanje“, kaže Rastko Ćirić, laureat nagrade "Global Music Award".

Važan učesnik „Raber soul prodžekt“ Nebojša Ignjatović, na istom konkursu osvojio je bronzanu medalju za muziku za najnoviji animirani film Rastka Ćirića Svetlosti i senke.

„Muzika 'Bitlsa' je nešto što nas drži u večnom pubertetu. Sa Rastkom sam se našao na istoj frekvenciji. Sa tom muzikom sam se bavio na hiljadu različitih načina i doslovno kako su oni svirali, kako se to nekad sviralo“, ističe dobitnik bronzane medalje Nebojša Ignjatović.

„Raber soul prodžekt“ započeo je pre 25 godina. Zahvaljujući nagradi ponovo je u fokusu. Najnovije izdanje čine 32 numere, dva albuma na kojima učestvuje oko 40 muzičara. Pesme su u najrazličitijim žanrovima, sa asocijacijama na određene periode stvaralaštva „Bitlsa“.

„Projekat je iznenada vaskrsao. Što bi Goran Skrobonja rekao – povampirio se“, kaže Ćirić.

Delo Rastka Ćirića je za gledanje, slušanje i uživanje. Ćirića ima, ali Rastko je jedan, govorio je Duško Radović.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">