Velika poseta na onlajn programu Nišvila

U sklopu programa „Nišvil 2020 onlajn“ koji je sinoć počeo na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, bez prisustva publike, ali uz živi prenos putem sajta festivala, izvedene su predstave „Crvenkapa“ u izvođenju Pan Teatra i „Tri sestre i Nataša P“ u izvođenju trupe Art Media i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Severne Makedonije.

Muzički deo programa otvorio je albanski džez sastav „Kaba prodžekt ajs“, koji je nedavno objavio album džez aranžmana tradicionalnih pesama JalbaniaZ Z snimljen na „Rocela“ festivalu u Italiji.

Najaktivniji srpski džipsi sving sastav „Dejan Krsmanović trio“ predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Džon Larson inače vođa čuvenog sastava "Hot Club De Norvege".

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim džez festivala „Nišvil“ se izvinjava svim gledaocima prenosa, zato što se zbog velike posete sajtu – program prekidao u više navrata.

Stručna ekipa, kako kažu, upravo radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku gledaju kao snimci.

Druge festivalske večeri biće izvedene predstava za decu Crven nosić „Pan teatra“ i Izolationist, trupe "New Network", a zatim slede nastupi sastava „Galeas“ britanskog gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinota, sastav „Balkanofonia“ koji predvodi Nikola Starčević - istovremeno i član porodičnog gitarskog trija „Balkanske žice“, a program zatvara bluz band "Slide Ride".

Program počinje u 20 časova i može se direktno pratiti putem linka.

broj komentara 0 pošalji komentar