Rundek i „Ekipa“ još jednim spotom najavljuju album „Brisani prostor“

Darko Rundek i „Ekipa“, kao najavu predstojećeg dvostrukog EP-a „Brisani prostor“, objavili su novi singl i video-klip „Tko su svi ti ljudi?“.

„Koja je moja uloga? U kojoj celini? Što mi je činiti? Sad! Iz slušanja pjesme unutarnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktualnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli igrati, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više nijedan nije prikladan. Tko su svi ti ljudi koji ne znaju šutjeti?“ objašnjava Darko.

Posle nedavnog intimnog i kontemplativnog singla Unutarnji glas, Rundek i „Ekipa“ javljaju se sad sa pesmom bržeg i čvršćeg ritma Tko su svi ti ljudi, za koju je stihove napisao Roko Crnić, kompoziciju je postaviio sa Silvijom Bočićem, aranžman je delo „Ekipe“, a muzičku produkciju potpisuje Darko Rundek.

„Tekst je inspisiran pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko tog pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva menja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje“, objašnjava Crnić.

Rundek i „Ekipa“ već dve godine improvizuju, pišu, snimaju i miksuju dvostruki EP Brisani prostor (izdavači „Menart“, „Long plej“).

Ovo je izdanje proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom slavljeničke turneje "Apocalypso NOW" 2017. godine, koja je dobila ime „Ekipa“.

Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pesama Mura Mura („Menart“, „Long plej“) s pevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

broj komentara 0 pošalji komentar