Neno Belan s ćerkom snimio pesmu i spot „Korona“

Hrvatski kantautor Neno Belan, zajedno sa svojom ćerkom Nikolinom, predstavio je novi-stari singl "Corona" koji je, kako kaže, refleksija trenutne situacije globalne pandemije koronavirusa.

Poznati muzičar, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti pronašao je na policama orginalne trake svoje pesme Ivona.

To je kompozicija s njegovog albuma Space Twist koja je bila veliki hit krajem devedesetih godina 20. veka.

Razmišljajući kako doprineti ideji Ostani doma, nametnula se ideja o prepevu Ivone na Koronu. Tako je pesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referiše na trenutnu situaciju.

„Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako sa verom u bolje sutra i optimizmom se odupreti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. Imam pozitivan stav oko cele situacije, proći će ubrzo i ova pretnja, biće sve dobro, samo treba da se pridržavamo mera. Mislim da svi treba da budemo optimistični i s verom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom“, ističe Belan.

Za pesmu je snimljen i spot i to u kućnoj atmosferi Belanovih, Nenovim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno sa ocem i režirala spot.

Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Sav prihod koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, biće uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa, te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom zemljotresu.

broj komentara 0 pošalji komentar