Razmatra se alternativa za „Pesmu Evrovizije“

Evropska mreža javnih servisa trenutno traži alternativu da se „Pesma Evrovizije“ održi, ali ne u formi takmičenja već u drugačijem formatu.

EBU je saopštila da je dirnuta reakcijom obožavalaca zbog teške odluke da se otkaže „Evrosong 2020“.

„Jasno nam je koliko će mnogima ove godine nedostajati 'Pesma Evrovizije'. Vrednosti univerzalnosti i inkluzivnosti koje promoviše ovo takmičenje i naša tradicija slavljenja različitosti kroz muziku, potrebne su sada više nego ikad“, naveli su iz EBU.

Zbog toga se razmatraju alternativu „Evrosongu“.

„Naša namera je da nekom vrstom programa i preko naših onlajn platformi, predstojećih meseci odamo počast pesmama i umetnicima koji su izabrani da predstavljaju svoje zemlje na 'Pesmi Evrovizije 2020'“, ističe se u saopštenju.

Šezdeset peto takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ trebalo je da se održi u Roterdamu od 12. do 16. maja.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 22. mar 2020, 13:13) - MILOS [neregistrovani]

Molba

Milim da je fer da odobrite devojkama da se sledeće godine takmiče na ESC kao što su to uradile i druge države koje učestvuju.

(nedelja, 22. mar 2020, 01:35) - alex [neregistrovani]

euro song

U pravu si ko god da si !

(subota, 21. mar 2020, 18:05) - Pera [neregistrovani]

.

Gde počinje politika prestaje (i) umetnost. Slanje geopolitičkih i interesnih poruka i kreiranje svesti odavno je obesmislilo i ovaj tzv. evropski projekat.

(subota, 21. mar 2020, 17:42) - Ivana [neregistrovani]

Najgledanija, i dalje

Evrovizija je ubedljivo najgledaniji tv program na svetu, svake godine. Sve je popularnija i u Americi i Kini. Divna tradicija koju treba nastaviti. Da nema nameštaljki dokaz je to pto pebuđuju svi, i siromašbe i bogate zemlje, i popularne i nepopularne. Pobeđivale su i Rusija i Ukrajina i Srbija i Turska i Grčka.

(subota, 21. mar 2020, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

Ukinuti tu bezveznu priču

Već duže vreme je loš kvalitet muzike i očigledno namešteno glasanje dobar razlog da se ovo i konačno ukine. Ili menjati ceo koncept ili jednostavno ukinuti. Ovo već odavno toliko ne valja da ga mnogi gledaju samo iz navike, a mnogi su i digli ruke od gluposti.