Basistkinja i pevačica Nik Vest dolazi u Beograd

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone „Mjuzikolodži Barkafe sešns“, u beogradskom klubu „Bitef art kafe“.

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret. Specifična je po „čiroki“ frizuri koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsija Džounsa, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe „Juritmiks“, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu Bilbord opisao talentovanu basistkinju kao jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument.

U intervjuu koji je dala za portal Gest list, Nik Vest je istakla da misli da se trudi da svet učini boljim. „To radim time što sam svoja, što stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo, time što drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo“, rekla je Nik Vest.

Uz sve to, pokrenula je kampanju "Queens of strings" koja pronalazi talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Kravica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti. „Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno“, rekao je Tajler.

Fotografije ove umetnice bile su na naslovnim stranama časopisa Bass Musician Magazine, Bass Player, Bass Quarterly (Nemačka) i Bass Magazine (Japan). Bila je jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom „fender“ basu.

Serijal nastupa „Mjuzikolodži“ (Musicology Barcaffè Sessions) je jedinstveni koncept muzičkog festivala koji u Srbiju dovodi neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara džez, fank, bluz, soul, vorld mjuzik i ar'en'bi pravaca.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. mar 2019, 14:31) - anonymous [neregistrovani]

U Nišu

Bila je odlična u Nišu.