Čarli Vots se i dalje „kotrlja”

Legendarni bubnjar prepoznatljivog stila, Čarli Vots, demantovao je preko svoje predstavnice za medije vest jednog australijskog sajta da posle 46 godina napušta "Rolingstounse".

Bubnjar "Rolingstounsa" Čarli Vots nije napustio čuvenu rok grupu, saopštila je njegova predstavnica za medije, demantujući izveštaj australijskog muzičkog sajta "Anderkaver" (Undercover.au.com).

Tekst koji je objavio sajt "Anderkaver" izazvao je paniku među obožavaocima "Rolingstounsa" širom sveta, pošto bi Votsov odlazak iz grupe najverovatnije označio kraj tog sastava.

"Suprotno izmišljenoj priči koja je osvanula na malom muzičkom sajtu u Australiji, bubnjar Čarli Vots nije napustio 'Rolingstounse'", saopštila je njegova predstavnica Fren Kertis, a prenosi časopis "Bilbord".

"Anderkaver", koji se pozivao na izvor blizak grupi, objavio je da 68-godišnji Vots neće više snimati i da neće ići na turneje.

Sajt je naveo i da je grupa već našla zamenu - njujorškog bubnjara Čarlija Drejtona.

Drejton je sarađivao sa gitaristom "Rolingstounsa" Kitom Ričardsom na njegovom solo albumu.

Vots se "Stounsima" priključio 1963, samo godinu dana nakon što su ih osnovali Brajan Džouns, Jan Stjuart, Mik Džeger i Kit Ričards. Poznat po svojem džez stilu lupanja bubnjeva, Čarli se, takođe, oprobao solo 2004. godine, kada je izdao album "Watts at  Scott's".

Te iste godine mu je i dijagnostikovan rak grla.

"Stounsi" su poslednji album objavili 2005, a avgusta 2007. su okončali svetsku turneju "A Bigger Bang", i to sa najvećom zaradom u istoriji muzike od 558 miliona dolara.

broj komentara 0 pošalji komentar