Čitaj mi!

Kada će nastavak Crne svadbe i kad počinje Bilo jednom u Srbiji - Nova „serijska" godina na RTS-u

Prošlu godinu, između ostalog, obeležila je i hiperprodukcija serija na svim televizijama. Radio-televizija Srbije nastavlja sa novim sezonama već popularnih serija, ali i sa novim naslovima.

Na kanalima RTS-a gledaoci će tokom 2022. godine, imati prilike da gledaju nastavke serija u novim sezonama, koje su već stekle veliku popularnost, ali i neke sasvim nove naslove.
Serija Crna svadba je privukla posebnu pažnju.

„Vrlo je neobična, i ostavila je tim otvorenim krajem, mogućnost za još sezona. Još ne znamo, nismo ni čitali taj novi nastavak, ali sve aludira na to da će biti nastavka", rekao je u Beogradskoj hronici Marko Novaković, odgovorni urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Dodao je da je prošla godina bila rekordna po broju premijera - na RTS-u je emitovano 220 premijernih epizoda, što se do sada, kako kaže - nikada nije dogodilo. Gledaoci su pratili 15 novih serija, koje su realizovane što u licencnoj, što u sopstvenoj produkciji. 

„Ono što je bitno to je kvalitet koji želimo da gajimo. Kamiondžije su krenule i odlično su prihvaćene, imale su sjajan rejting u prvom vikendu emitovanja, tu je još 10 epizoda, dakle ukupno 12 u toj novoj sezoni", kaže Novaković.

Dodaje da su na programu reprize epizoda prve sezone serije Junaka našeg doba, a da gledaoce u februaru očekuju još 24 epizode koje govore o porodici Čičanović i njihovim dogodovštinama.

Osam epizoda serije o Leskovcu, Bilo jednom u Srbiji, kreće sa prikazivanjem posle Kamiondžija, u vidu vikend-serije, a u planu je i emitovanje hrvatske serije Područje bez signala sa šest epizoda.

Novaković je za kraj rekao da će mnoge serije koje su prošle godine imale prvu sezonu, ove godine dobiti svoj nastavak.