Čitaj mi!

Nagrađivana melodrama „Ajvar“ večeras premijerno na RTS-u

Film koji je pobrao veliki broj festivalskih nagrada, izazvao ogromno bioskopsko interesovanje i oduševio publiku, ostvarenje „Ajvar“ imaće svoju televizijsku premijeru na RTS-u večeras u 21 čas na Prvom programu RTS-a.

Moćna melodrama o ljubavi koja polako nestaje između Vide (Nataša Ninković) i Baneta (Sergej Trifunović), postala je bioskopski hit nakon izuzetno uspešne festivalske turneje, tokom koje je prikazana na 40 domaćih i međunarodnih manifestacija.

„Nisam video skoro nijednu melodramu u poslednjih 30 godina ovde. Čini mi se, ispravite me ako grešim, da je Ajvar možda čak i jedina. Niko se ne bavi tom temom odnosa između dvoje ljudi, što dosta govori o vremenu u kojem živimo“, naglasio je, u izjavi za RTS, protagonista ostvarenja Sergej Trifunović.

Ulogu Baneta, Trifunović je ocenio kao svoju najzreliju.

Osim Trifunovića i Nataše Ninković, koji su za svoje uloge dobili brojne nagrade, uključujući „Caricu Teodoru“ i „Cara Konstantina“, u filmu se pojavljuju i Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Branka Petrić, Gordan Kičić...

Režiju potpisuje Ana Marija Rosi.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 24. jan 2021, 16:04) - anonymous [neregistrovani]

Pohvale

Sve pohvale za film Ajvar. Odlična gluma i Sergeja, Nataše, Vesne i svih ostalih glumaca. Bilo bi dobro da je više ovakvih filmova. Realna slika današnjice. Prezasićeni smo agresivnih filmova sa ubistvima, drogom, kriminalom.

(nedelja, 24. jan 2021, 11:25) - anonymous [neregistrovani]

Možda

Film je možda dobar ali sergej... Samo njegov pogled govori sve, nekako nesimpatičan , izgubljen . Zato nisam mogao da gledam film .

(nedelja, 24. jan 2021, 10:42) - Nataša [neregistrovani]

BRAVO!

Vrhunska gluma, režija, scenografija... Strašno je i bolno koliko smo se otudjili sami od sebe i jedni od drugih, koliko smo pogubljeni u ovom surovom vremenu koje mrvi i usisava naše duše i koliko je teško priznati to sebi i promeniti nešto, sastaviti se i nastaviti dalje... Veliko BRAVO I HVALA svima koji su učestvovali u stvaranju ovog filma!

(nedelja, 24. jan 2021, 09:51) - anonimus [neregistrovani]

Odlican

Film odlican, Natasa i Sergej maestralni, dobar izbor glumaca generalno

(subota, 23. jan 2021, 23:24) - Vladan [neregistrovani]

Mnogo dobar film

Tema je realna i poucna. Primenljiva. Gluma Natase Ninkovic stvarno na pijadestalu. Potpuno je usla u ulogu, emocije sputane ali vidljive za onoga ko ume da vidi i oseti sustinu. Kroz naznake i ,,beline izmedju redova,,. Psiholoski profil Vide, jasno opsesivno strukturiran i mnogo puta podcrtan u filmu. Natasa je stvarno klasa glumica! Ne samo ovde. Dopada mi se situacija iako ima savremenog recnika psovki. To mu daje dodatan smek, da je u realnom vremenu i verbalno podrzan. Jer to je realnost svakodnevice. Sve pohvale RTS za veliki broj kvalitetnih serija i filmova unazad. Nikada ranije nije bilo ovoliko novih serija i filmova. Svaka cast.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">