Svetlana Ceca Bojković: Dobijam uloge jakih i otresitih žena

Već pola veka jedna od najvoljenijih srpskih glumica Svetlana Ceca Bojković gostovala je u Beogradskoj hronici.

Mnogo lepo zvuči i da li je lako nositi se sa tom popularnošću?

„To nije na meni da pričam, ali mi je u svakom slučaju drago da imam komunikaciju sa ljudima na ulici, u prodavnici, sa ljudima u restoranu. Nekako sam se malo ušuškala i navikla na to", rekla je Svetlana Ceca Bojković.

Dodaje da kada ide u zdravstvene ustanove, privatne ili državne, a igrala  je sestru Antoniju u seriji „Srećni ljudi", ljudi se sećaju pojedinih replika i onda se šalimo na tu temu.

Poznavaoci glume kažu da su Vaše uloge takve da ste vi kroz karijeru igrali žene koje su imale jake karaktere. Da li su vas reditelji videli tako ili je to Vaša glumačka sloboda?

„Ne prati se glumac kroz glumu, nego se prati i po svom ponašanju, po svom učestvovanju u nekim situacijama, po tome kako daje intervjue i izražava svoje mišljenje o određenim problemima u društvu. Kada sam se pokazala kao takva, onda sam počela da dobijam takve uloge jakih i otresitih žena", rekla je Ceca Bojković.

Dodaje da je izraz „Nova normalnost" u poslednjih šest meseci izuzetno iritira.

„Mislim da je pozorište jedno od trenutno najugroženijih ustanova, jer je teško i glumcima i gledaocima u sali sa malom količinom vazduha", zaključila je Svetlana Ceca Bojković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. okt 2020, 12:35) - Sara [neregistrovani]

Bravo

Konačno neko da kaže kako jeste.
Kakva nova normalnost, gusimo se pod maskama, jedva u prodavnici izdržim kamoli u pozorištu...
Virus straha, neznanja, laži, e to živimo!
Bravo Ceco, carica si!