Premijeru Miljkovićevog filma o Marini Abramović u Sarajevu najavio i Varajeti

Čuveni „Varajeti“ najavljuje svetsku premijeru filma reditelja Borisa Miljkovića „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ na Filmskom festivalu u Sarajevu. Festival se održava od 14. do 22 avgusta, ali zbog pandemije koronavirusa, ovo izdanje preseljeno je na internet.

Pod sloganom Sarajevo mon amour, od 14. do 22. avgusta, održaće se Sarajevski filmski festival, koji će usled epidemiološke situacije u potpunosti biti održan onlajn.

Svetsku premijeru na prestižnom festvalu imaće film reditelja Borisa Miljkovića Povratak kući – Marina Abramović i njena deca, u okviru programa Summer Screen, koji prikazuje izvrsne filmove bazirane na muzici, savremenoj umetnosti i pop kulturi.

Krajem ove godine predviđeno je i premijerno prikazivanje za publiku u Srbiji.

Film reditelja Borisa Miljkovića prati poslednje odredište retrospektivne izložbe Čistač i ujedno prikazuje različite faze, životne i umetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umetnica i umetnika kroz koncept re-perfomansa.

Intimna priča o ukupnom životu umetnice Povratak kući – Marina Abramović i njena deca opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Čuveni američki magazin Varajeti posvetio je posebnu pažnju ovom projektu i premijernom prikazivanju na Sarajevo film festivalu, te je na svom sajtu objavio intervju sa rediteljem Borisom Miljkovićem i umetnicom Marinom Abramović.

Film je realizovala firma „Akcija produkcija“ (producentkinja Jovana Karaulić) u saradnji sa "LLC Abramovic".

Direktor fotografije je Andreja Leko, montažer Nikola Purić, kompozitor i dizajner zvuka Petar Antonović.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije i Radio-televizije Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar