Onlajn premijera filma o Tesli sa Itanom Houkom

Film „Tesla“ Majkla Almerejde, o Nikoli Tesli i njegovom žestokom rivalstvu sa Tomasom Edisonom, sa Itanom Houkom i Kajlom Maklahlanom u glavnim ulogama, večeras će biti premijerno prikazan na onlajn platformi Vordnklifa, jedine preostale Tesline laboratorije.

Ostvarenje će biti prikazano povodom 164. godišnjice rođenja Tesle – jednog od najblistavijih umova sveta, a njegov rođendan 10. jul bio je prilika da produkcijska mreža objavi trejler za film. 

Svi zaljubljenici u Teslu, noćas po američkom vremenu imaće priliku i da razgovaraju sa glavnim protagonistima filma, Houkom, koji glumi Teslu, rediteljem Almerejdom i zvezdom Tvin Piksa Maklahlanom koji tumači Edisona, a više informacija o čitavom događaju možete pronaći ovde.

Prema rečima direktora Teslinog naučnog centra Vordenklif Marka Alesija, svi koji pogedaju film pomoći će razvoju preko potrebnih programa i resursa za virutalno obrazovane dece i mladih, jer će novac od prodaje karata ići u taj fond.

Alesi je za Tanjug rekao da će rođendanski program biti uveličan i puštanjem u rad Teslinog transformatora i muzikom na Teslinom kalemu, odnosno transformatoru, a jedan takav koji izvodi valcere, ali i Smoke on the Water... može se videti i u Bečkom tehničkom muzeju.

Projekcija filma Tesla, u Vordenlifu biće ujedno i američka premijera – jer je prikazivanje filma onlajn i u drajvin bioskopima zakazano za 21. avgust.

Film je premijerno prikazan na Sandens festivalu, a Almerejda (59) je tada rekao da je skoro četiri decenije opčinjen Nikolom Teslom.

Prvi scenario koji je napisao bio je upravo o Tesli. U Londonu je trebalo da počne snimanje sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi. Prva klapa nikada nije pala, a priča o Tesli čekala je do sada, kaže Almerejda, koji je između ostalog snimio i Hamleta u kome je takođe igrao Houk.

U filmu Prestiž iz 2006. Teslu je glumio Dejvid Bouvi, a bio je to film o suparništvu dvojice mađioničara u Londonu, na prelazu vekova.

broj komentara 0 pošalji komentar