Film „Život među zvezdama“ 11. jula na onlajn platformi „Moj off“

Francuska rediteljka Kler Deni snimila je originalnu naučno - fantastičnu dramu “Život među zvezdama“, sa svetski popularnim glumcima Robertom Patisonom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama. Film će se naći na repertoaru onlajn bioskopa „Moj off“, 11. jula 2020. godine.

Iako je prvobitnu glavnu žensku ulogu trebalo da dobije američka glumica Patriša Arket, koja je iz određenih razloga odustala od uloge, Žilijet Binoš je bila sjajan i siguran izbor.

Posle filma Neka svetlost uđe, reditenjka Kler Deni i glumica Žilijet Binoš, ponovo sarađuju.

Žilijet Binoš je dobitnica Oskara za ulogu u filmu Engleski pacijent, a u novom filmu igra glavnu ulogu o drami grupe zatvorenika koji su osuđeni na doživotnu robiju i koji su prihvatili „virtuelnu verziju samoubistva", vozeći se svemirskim brodom ka crnoj rupi.

Ostvarenje koje je ovenčano "Fipresci" nagradom na filmskom festivalu u San Sebastijanu, smešteno je u neodređenu budućnost u svemirskom brodu, u misiji bez Sunčevog sistema.

Osim dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre Benjamin, koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, a tu je i beba Skarlet koja je svoje prve korake napravila na snimanju filma Život pod zvezdama.

Film je sniman u Nemačkoj, što je rediteljki Kler Denis vratilo uspomene na Berlin i film Nebo nad Berlinom, reditelja Vima Vendersa, kome je bila asistent na filmu.

Francuska rediteljka je svoj provokativni debi napravila sa filmom Čokolada, 1988. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar