Čitaj mi!

Opsednut usporavanjem starenja – godišnje troši dva miliona dolara na tretmane, operacije i dijete

Četrdesetpetogodišnji stručnjak za softver zacrtao je sebi zadatak da povrati mladalačku formu i izgled rigoroznim planom ishrane, konstantnim snimanjima, bolnim medicinskim procedurama i tretmanima, što ga sve zajedno godišnje košta dva miliona dolara.

Brajan Džonson je stekao bogatstvo kada je svoju kompaniju „Brejntri pejment“ (Braintree) prodao „Pejpalu“ (PayPal) 2013. godine za osamsto miliona dolara. Od tada, 45-godišnjak se okrenuo sebi i koncentrisao svoje napore da zaustavi proces starenja.

Da bi postigao svoj cilj, koji uključuje da ima „mozak, srce, pluća, jetru, bubrege, tetive, zube, kožu, kosu, bešiku i penis 18-godišnjaka“, Džonson je zaposlio tim od 30 doktora i zdravstvenih stručnjaka koji nadgledaju svaku njegovu telesnu funkciju, piše Blumberg.

Plan „lečenja“, koji nadgleda 29-godišnji doktor regenerativne medicine Oliver Zolman, ne samo da zahteva godišnje investicije od nekoliko miliona dolara već je podrazumevao i pravljenje male klinike u Džonsonovom domu u Kaliforniji.

Njegova uobičajena dnevna rutina podrazumeva buđenje u pet svakog jutra, uzimanje dvadesetak doza suplemenata i lekova, uključujući cink i mikrodozu litijuma za „zdravlje mozga“.

Takođe se drži striktne veganske dijete od 1.977 kalorija dnevno, vežba sat vremena svakog dana i leže u isto vreme svake večeri. Dva sata pre odlaska u krevet nosi naočare za zaštitu od plave svetlosti.

Svakog meseca, tehnološki preduzetnik se podvrgava desetinama medicinskih procedura, od kojih su neke prilično ekstremne i bolne, a rezultati se potom nadgledaju i prate dodatnim testovima krvi, snimcima magnetne rezonance, ultrazvukom i kolonoskopijama.

„Do sada je 33.537 puta snimio svoja creva, otkrio da su mu trepavice kraće od prosečnih i ispitao debljinu karotidne arterije. Elektromagnetnim pulsevima cilja dno karlice kako bi popravio formu mišića i ima uređaj koji meri broj erekcija tokom noći“, navodi se u tekstu Blumberga.

Na nedeljnom nivou sprovodi pilinge kiselinom i lasersku terapiju. U lice ubrizgava salo kako bi izgradio „masnu potporu“. Tvrdi da je procedura drugačija od filera, jer se regeneriše i „novo salo će stvarati sopstvene masti“.

„Telo stvara određenu konfiguraciju sa 18 godina. Ovo je pasionirani pristup da se postigne uzrast od 18 godina svuda", kaže Džonson za Blumberg.

Kakvi su rezultati?

Sada, više od godinu dana od početka eksperimentalnog plana tretmana, Džonsonovi doktori kažu da je uloženo počelo da se isplaćuje. Internista Džef Tol istakao je da se „svi markeri koje prate neverovatno popravljaju“.

Lekari kažu da je Džonson vratio biološku starost za najmanje pet godina i da sada ima „srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka i kapacitet pluća i fitnes 18-godišnjaka“.

Sa druge strane, Zolman, koji je školovanje završio na Kraljevskom koledžu u Londonu, realniji je kada se govori o Džonsonovim rezultatima. Dvadesetdevetogodišnjak tvrdi da tim nije postigao „neverovatne“, već „postepene, razumne rezultate“ za koje kaže da su očekivani.

Ono što Džonsona gura ka svemu jeste da pokušava da „dokaže da samopovređivanje i fizičko propadanje nisu neizbežni“.

Takođe kaže da očekuje da drugi neće razumeti ili verovati u njegov pristup, ali da je to u redu.

Na društvenim mrežama, Džonsonov zadatak da vrati vreme i ekstremni napori na koje je spreman izazvali su veliku debatu i brojne kritike.

„Sjajno je kada bogati ljudi shvate da novac nije cilj i onda počnu da ga rasipaju na ideje poput ‘možda bih mogao da živim zauvek’“, jedan je od komentara, dok drugi kaže: „Sav novac koji troši na testove, procedure je mogao da ide ka uživanju u životnim zadovoljstvima dok zdravo živi i prirodno stari.“

I sam Džonson je počeo da skuplja omiljene kritike na svoj račun, koje je podelio na Tviteru.

broj komentara 11 pošalji komentar
(subota, 28. jan 2023, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

Nevalja

Nije baš dobro biti star. Sto godina je i previše . Kada bi neko stvarno izmislio neku tabletu protiv starenja ili za večni život , bio bi to rat na celoj planeti .
A i nije nešto baš naročito biti živ na ovoj planeti gde vlada smrt .

(subota, 28. jan 2023, 20:52) - Rado ponavljam! [neregistrovani]

Duboka starost me ne interesuje,

ja bih da ne umrem!

(subota, 28. jan 2023, 20:50) - 1950. [neregistrovani]

Prodavačica mi je dala...

47 godina!-Pođite odmah samnom,a onda je zanemela!

(subota, 28. jan 2023, 19:34) - anonymous [neregistrovani]

Idealan za lik Foks Moldera

On i Duhovni imaju slične crte lice, pa eto mu predlog nek se oproba u glumi, deluje mi da ima glumačkog potencijala

(subota, 28. jan 2023, 15:49) - anonymous [neregistrovani]

Ovako ce prije da ostari jer ima stress...

Meni daju svi 20g manje....
Bitno je biti stress free, Ici na svjezi zrak, biti umjeren u jelu I Ne alkohol I samo jedna mala kafa dnevno...

(subota, 28. jan 2023, 15:35) - anonymous [neregistrovani]

А шта примењује против хипохондрије???

Којим препаратима ублажава свој панични страх од старости?
Јер тај страх је главни фактор убрзаног старења!
Уколико се не сузбије, веома рано почиње да метастазира у мржњу према старости, па и уоште према старијим генерацијама.
Последња фаза, мржња према самом себи, наступа када огледало издајнички и злонамерно покаже неког "маторца" уместо оног лепотана од пре 20-так година.

(subota, 28. jan 2023, 15:32) - anonymous [neregistrovani]

Priroda

Sreća Izgledam 20 god mlađa bez operacije. Verujem da je to stvar genija i ishrane. Stvar je da prihvatamo sebe kakvi smo . drugi treba da nas vole za ono što jesmo unutra za njih što nas ne vole onda baš nas briga. Kad mi se neko ponaša lepo onda sviđa mi se. Niko nije savršen. Da imam toliko novca radila bih nešto drugo nego da uništavam svoj prirodni izgled kao da mrzim sebe. Mi smo lepi zbog toga što smo različiti.

(subota, 28. jan 2023, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

Da ali

Starenje i smrt su prirodni procesi, tako da treba voditi računa o svom zdravlju i to je sve. Ovakva tehnološka pomagala odvajaju čoveka od prirode u kojoj je nastao što nikako ne može da dovede do dobrih rezultata. Čovek nije sleteo na planetu Zemlju pa sad mora da se održava u životu. Mi smo deo celog sistema.

(subota, 28. jan 2023, 15:04) - anonymous [neregistrovani]

Mucenje

Da li je to uopste zivot?

(subota, 28. jan 2023, 14:26) - anonymous [neregistrovani]

.

A jel to Dorijan Grej lično?