Čitaj mi!

Ajvar, štrudle, kavurma... Eksplozija ukusa na Beogradskom sajmu etno hrane i pića

Na Beogradskom sajmu tradicionalna izložba etno hrane i pića. Više od 300 izlagača iz zemlje i okruženja predstavljaju proizvode – pripremljene na tradicionalan način, od organskih proizvoda.

Za posetioce koji dođu da degustiraju proizvode i ponešto kupe, sajam je paradan. Za hotelijere i ugostitelje - radan. Traže poslovne partnere od kojih će nabavljati sirovine.

„Naši kupci su trenutno svi elitni beogradski restorani, verujte da bi mogli prodati mnogo više nego što imamo. Naš zadatak je sada da se bavimo proizvodnjom stoke, uvećamo proizvodnju, kvalitet da održimo i onda ćemo verovatno doći i do izvoza", kaže Jovan Milivojević iz „Bojčinske kolebe".

Pirotski kravlji kačkavalj već ima zaštićeno geografsko poreklo.

„On je star preko 10 meseci, u komorama zri, imamo ovčji kačkavalj, mešanac, imamo đubek, reškovac", rekao je Iz Piroćanaca, Jovan Petrović.

Iz Vojvodine stižu kulen, čvarci, kavurma, ali i štrudle, nudle ...

„To je mešavina svih naših kuhinja, specijaliteta od raznih naroda i narodnosti Vojvodine", kaže Petar Radić iz Zadružnog saveza Vojvodine.

Leskovčani kažu da je ajvar pravi, samo ako se sprema od tri namirnice, paprike, soli i ulja.

„Da bi bio dobar ajvar mora dva, dva i po kilograma paprika za jednu teglu, ja radim bez konzervansa i aditiva", ističe Goran Mihajlović iz „Sofi pro".

Eksplozija boja, mirisa i ukusa – do nedelje uveče na Beogradskom sajmu.

broj komentara 0 pošalji komentar