Čitaj mi!

Biser juga - Sijarinska banja, postaće moderno evropsko lečilište

Godinu korone u Sijarinskoj banji, iskoristili su za sređivanje i izgradnju. Završena je prva faza velnes-centra u rehabilitacionom centru „Gejzer", a uskoro počinje izgradnja rimskih kupatila po kojima je banja bila prepoznatljiva.

Nema mnogo gostiju u Sijarinskoj banji. Korona je učinila svoje. U rehabilitacionom centru „Gejzer", iako se ovde mogu dobiti besplatni PSR testovi, nije popunjena ni trećina kapaciteta. 

To ne znači da su turistički poslenici sedeli skrštenih ruku. Izgrađene su nove staze i uređeni parkovi.

„Mi smo epidemiološku situaciju iskoristili da sredimo banju, uloženo je dosta novca da bi nastupajuća sezona bila bolja u odnosu na prethodnu godinu", rekao je dr Zoran Radenković, direktor rehabilitacionog centra „Gejzer".

Da Sijarinska banja po turističkoj ponud staje rame uz rame sa našim najpoznatijim banjskim lečilištima govori i izgradnja prve faze spa-centra.

Ministarstvo turizma je pomoglo sa deset miliona, a uloženo je 18 miliona dinara.

„Velnes-centar se prostire na 300 kvadrata i sastoji se iz dva dela. Tu se nalaze saune, tuševi, mini-plaža i bazen sa termomineralnom vodom", ispričao je Miloš Filipović iz rehabilitacionog centra „Gejzer".

Kompletna rekonstrukcija zdravstvetnog bloka rehabilitacionog centra „Gejzer" krenuće uskoro. Uporedo će se raditi i na izgradnji novih rimskih kupatila po kojim je banja bila poznata, a koja su srušena pre nekoliko godina zbog klizišta.

„Preko Ministarstva privrede obezbedili smo negde oko 70 miliona dinara sa PDV-om, jednu veliku i značajnu investiciju za Sijarinsku banju. Projekat je gotov, obezbedili smo građevinsku dozvolu, očekujemo početak javne nabavke koje će ministarstvo sprovesti. U toku godine očekujemo pokretanje radova, a samim tim i završetak" izjavio je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Posle nekoliko decenija u razvoj Sijarinske banje, država je uložila značajna sredstva pa ovaj prirodni biser juga Srbije postaje moderno evropsko banjsko lečilište.

Novu turističku sezonu zbog toga ovde čekaju sa puno optimizma.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">