Čitaj mi!

Ribarska banja je prirodna hiperbarična komora

Prošla godina ostaće upamćena kao jedna od najtežih za turizam. Da ima i drugačijih primera, potvrđuje Ribarska banja nadomak Kruševca, jedno od pet turističkih mesta koje je, i pored pandemije, prošle godine zabeležilo bolju posetu.

Kada Jastrebac ozeleni, punim sjajem zasijaće i Ribarska banja. Svežina planinskog vazduha, lekovite termalne vode i komforni smeštaj magnet su za turiste, a vrhunska medicinska usluga za pacijente iz svih krajeva.

„Dolazim već ima više od 10 godina. Prvi put 2010. posle  operacije kičme, oporavio sam se super, zavoleo sam tu banju. Onda sam kupio tu plac, napravio vikendicu i super mi je“, rekao je Živko Mihajlović iz Jagodine.

Zbog pandemije, Specijalna bolnica radi sa 50 odsto kapaciteta – radi bezbednosti gostiju, sada su sve sobe jednokrevetne.

„Mi kao vazdušna banja na idealnoj nadmorskoj visini, sa odličnim vazduhom, preporučujemo se onima koji su bili u kontaktu sa kovidom, kao i onima koji žele da izbegnu koronavirus. Neka dođu u Ribarsku banju, koja je prirodna hiperbarična komora“, objasnio je Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice.

Banja je preporodila selo. Od dvesta kuća u Ribaru, svaka treća nudi smeštaj gostima, a od turizma indirektno žive svi.

„U našem objektu se trudimo da većina proizvoda bude iz ovog kraja. Od sira, mesnih prerađevina. Kad radi jedan rade svi, to je suština našeg poslovanja“, istakao je Nenad Milenković, vlasnik restorana u selu Ribare.

Rekordnoj prošlogodišnjoj poseti doprineli su i vaučeri. 

Jedino što nedostaje su smeštajni kapaciteti. Postojećih 900 postelja proširiće se izgradnjom novih objekata u selu, a dogodine i u samoj banji.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">