Čitaj mi!

Koje destinacije u Srbiji preporučuje „Forbs“

Ugledni američki magazin „Forbs“ uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje treba posetiti posle pandemije. Izdvojeno je nekoliko lokacija za koje se smatra da su posebne.

Reporter Forbsa preporučuje pet destinacija u Srbiji, a jedna od njih je i grad Niš. Dugogodišnji turistički radnik Bane Simović, koji je u Niš doveo na hiljade stranaca, kaže da je to sve traženija destinacija.

„Hiljade i hiljade turista koji su bili ovde, su proneli lep glas o Srbiji, da je to zemlja gostoprimstva, divnih priodnih lepota, kulturno istorijskih znamenistosti i izutne hrane“, smatra Bane Simović.

Niš se preporučuje zbog bogate istorije i kao rodni grad rimskog cara Konstantina.

„Za narednu godinu spremamo da konačno otvorimo Medijanu, skoro posle decenije, da turisti koji dolaze vide kakvi su to mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin i da na tome zasnivamo naš dobar marketing i turistički proizvod“, napominje Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Za srpske banje Forbs piše da su svetske klase. Ribarska banja je jedna od najstarijih sa tradicijom od skoro dva veka.

„Pored mini akva parka sa tri bazena, nudimo i sadržaje sportskog tipa, mogućnost iznajmljivanja bicikala za brdski biciklizam, teren za odbojku na pesku, teren za veliki tenis, nudimo i noćna kupanja“, navodi dr Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja.

Vranjačka banja je već godinama jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

„Jedna konstantna promocija i jedan rad, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Proizvod koji je Banja definisala, dobri smeštajni kapaciteti i ono što mogu da kažem, tradicija koja je preko 150 godina prisutna“, naglašavaIvan Trifunović, direktor TO Vrnačke Banje.

Forbs ocenjuje da je poseta Srbiji potpuna, ako se vide Srpska Atina – Novi Sad i prestonica Beograd, kao jedan od najstarijih evropskih gradova.

Američki časopis, jedan je od najuticajnih biznis magazina u svetu. Izlazi dva puta mesečno i najpoznatiji je po listama 100 najuticajnijih ljudi sveta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. nov 2020, 07:27) - anonymous [neregistrovani]

Читај шта пише

Читај текст од почетка до краја па онда коментариши
и д и т е

(ponedeljak, 30. nov 2020, 07:05) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Kako

ce nas posetiti kada je gotovo nemoguce putovati van zemje?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">