Obiđi Srbiju na biciklu, da bi je bolje upoznao i više voleo

Profesor istorije iz Paraćina odlučio je da o istoriji, tradiciji i lepotama Srbije sazna više ovog leta, zato je prešao oko 1.000 kilometara na biciklu, jer veruje da samo tako mogu da se dožive sve lepote naše zemlje.

Profesor istorije iz Paraćina, Zlatko Jovanović, je odlučio da ovo leto provede putujući „Srbijom koju voli“, kako je i nazvao svoj biciklistički podvig. Za 23 dana je prevalio 995 kilometara.

Putovanje je podelio u tri etape. Najpre je iz Paraćina krenuo ka istočnoj Srbiji, vozio uz Dunav, potom prešao u Vojvodinu i obišao Banat, Bačku i Srem. Na kraju je preko Fruške gore produžio ka Šapcu, Loznici i Valjevu.

Najteža deonica kaže da mu je bilo putovanje od Kladova ka Donjem Milanovcu, ali i prelazak Fruške Gore.

Na svom putešestviju profesor Jovanović je prošao i biciklističkom stazom „Evrovelo“ broj 13 i 6, na šta je posebno ponosan.

Inače, ovo je već peti biciklistički poduhvat profesora istorije. Putovao je na biciklu i do manastira Hilandara, zatim od Paraćina do Barija. Na biciklu je stigao i do Istambula i Jermenije i Gruzije. A prošle godine je preko Ukrajine i Belorusije došao do Moskve.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. sep 2020, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Sta reci,osim-svaka cast i za ideju i realizaciju!

(sreda, 09. sep 2020, 10:12) - Вибрирајући трилер [neregistrovani]

Одличан просек, свака част!

5+ из географије, 5+ из физичког, "веома се истиче" из веронауке и 5+ из историје.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">