Flamingosi u Indiji uživaju u miru koji im obezbeđuje korona

U Indiji su, zbog epidemije koronavirusa, ljudi zatvoreni u svojim domovima, ali desetinama hiljada flamingosa prijaju mir i tišina.

Veliki broj flamingosa doleteo je u Mumbaj u Indiji. Fotografije ptica koje uživaju u miru, postale su omiljene među ljubiteljima ptica na društvenim mrežama, prenosi Si-En-En. 

"Flamingosi inače uobičajeno dolaze na ovo područje zbog hrane, ostaju od septembra do kraja maja", rekao je Raul Kot, pomoćnik direktora u Prirodno-istorijskom društvu u Mumbaju, koje vrši nadgledanje populacije flamingosa.

Prošle godine na tom području, prebrojan je najveći broj flamingosa -  134.000, ali Kot veruje da će ove godine biti postavljen novi rekord.

Ove ptice su počele da posećuju i močvarna područja u kojima su se ranije retko viđale, objasnio je Kot i dodao da je osnovni razlog za to smanjenje ljudskih aktivnosti zbog pandemije. 

Indija je već više od mesec dana pod merama ograničenog kretanja zbog širenja koronavirusa. Vozovi, avioni i autobusi ne saobraćaju, a rade samo firme i fabrike osnovnih delatnosti.

Prema nedavnoj analizi globalne agencije za informacije o kvalitetu vazduha, Mumbaj je u martu imao najbolji kvalitet vazduha do sada.

Osim flamingosa, i druge životinje u Indiji uživaju u odsustvu ljudi. I u drugim delovima sveta primećeno je slobodnije kretanje životinja.

Tako su se majmuni u Delhiju pojavili u velikom broju, a delfini su prvi put posle nekoliko godina viđeni u reci Gang.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 02. maj 2020, 14:41) - Grkinja [neregistrovani]

Ptica u slobodi

Prelep prizor