Koristio lava da privuče goste u kafanu

Lav, koga je jedan ugostitelj pokušao da prošvercuje iz Albanije, zbog čega je završio u pritvoru, služio je kao atrakcija u njegovom lokalu nadomak Gnjilana.

Policija privremenih kosovskih institucija uhapsila je A.H. iz Gnjilana pod optužbom da je u kavezu pokušao da prošvercuje lava iz Albanije. Određen mu je jednomesečni pritvor. 

Prema pisanju prištinske Kohe, reč je o ugostitelju koji drži restoran u selu Stančić kod Gnjilana, i koji je životinju još u novembru prošle godine prošvercovao iz Albanije preko planinskih puteva, bez ikakve potrebne dokumentacije.

Lav je prethodna četiri meseca bio turistička atrakcija u restoranu koji je poznat i po tome što se u njegovom sklopu nalazi zoološki vrt.

Iz kosovske Agencije za hranu i veterinu saopštili su da ispituju slučaj, kao i to, kako je životinja dospela na Kosovo.

Iz Udruženja za zaštitu životinja saopšteno je da je životinja prokrijumčarena na Kosovo gde je „držana u veoma lošim uslovima“.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 07. mar 2020, 20:46) - fuad BG [neregistrovani]

Eee koje ludilo

Zivotinju koristiti da privuce goste u kafanu. Sad treba njega u kavez i u Zoo-vrt!

(subota, 07. mar 2020, 19:43) - anonymous [neregistrovani]

Sto se sada ne oglasi Brizit Bardo

Brizit Bardo, kao aktivistkinja za zastitu prava zivotinja je pre nekoliko godina uspela da oslobodi zarobljene mecke u nekom restoranu u Bosni, mogla bi i ovog lava. Samo ona zaboravlja na obespravljene ljude na ovim prostorima.

(subota, 07. mar 2020, 18:44) - Grkinja [neregistrovani]

Beograd i Atina

Nije lepo iskoristiti životinje ni na bilo koji način. Nekad sam u Beogradu videla nekog ko je na ulici i imao životinje i hteo da se drugi slikaju sa njima da bi zaradio novac. To je zabranjeno. Nekad sam u Grčkoj videla magarca da stoji vezan ispred prodavnice stabla drveta, kraj ulice. Užasno. Nekad je pekar stavio mali konj ispred pekara da privlači mušteriju. Niko od njih ne mislim da ima dozvolu za to, ko ako zabranjeno je imati životinje u prodavnicama gde ima hrane za ljudi. I niko od njih nije mislio kako se životinje oseća tamo, bez hrane, bez mesta da se odmara i krije .... Užašno.