Smrtonosni pauci posle požara i poplava novi izazov za Australiju

Nakon ekstremnih požara, poplava i grada sa kojima se Australija od početka godine, stručnjaci upozoravaju građane da se čuvaju smrtonosnih „levak“ pauka, zbog savršenih uslova koji su se stvorili za razvoj tih zglavkara.

Nastanjeni u šumovitim predelima istočne Australije, „levak“ paukovi vole vlagu. Poznati su po otrovu koji brzo deluje, javlja Si-En-En.

Uprava Australijskog parka za reptile, smeštenog u državi Novi Južni Vels, upozorila je na pojačanu aktivnost tih otrovnih paukova.

„Zbog kombinacije najpre kiše, a sada toplog vremena, očekujemo da će 'levak' pauci početi da šire radijus kretanja. Ta vrsta pauka jedna je od najopasnijih na svetu i moramo ovo da shvatimo veoma ozbiljno“, rekao je portparol parka Danijel Ramsej.

Priroda Australije je ozbiljno ugrožena jer je u požarima, koji su počeli još u julu, nestala ogromna površina šuma, a sa njom i oko pola milijarde životinja

Kiša sa grmljavinom i gradom donela je neophodno osveženje i zaustavila vatru, ali je donela novu opasnost – poplave. Uz uobičajene rizike i štetu koje nosi vodena stihija, ovog puta javio se dodatni problem spiranja pepela u vodotoke

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 22. jan 2020, 21:09) - alex [neregistrovani]

prazna prica

Imali smo dosta bede i havarije, samo nam vi jos trebate da se zemlja dokusuri. Uf !

(sreda, 22. jan 2020, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

umesto

da ubijaju te smrtonosne paukove oni deve pobise.

(sreda, 22. jan 2020, 18:39) - anonymous [neregistrovani]

Horor film.

The Walking Dead, World war Z...

(sreda, 22. jan 2020, 17:39) - anonymous [neregistrovani]

Treba im poslati pomoc

Hitno