Čitaj mi!

Spremite se, Nasa danas obelodanjuje novo uzbudljivo otkriće o Mesecu

Američka agenicija za istraživanje svemira danas će u 17 časova na konferenciji saopštiti „uzbudljivo“ otkriće o Mesecu.

Iz Nase nisu otkrivali nikakve dalje detalje, ali se iz prošlonedeljnog saopštenja može zaključiti da ima veze sa Mesecom i istraživanjem dubokog svemira.

„Novo otkriće je novi doprinos Nasinim naporima da prouči Mesec u korist istraživanja dubokog svemira“, saopštila je agencija prošle nedelje.

Otkriće je rezultat Sofije (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) – modifikovanog „boinga 747“, koji je opremljen reflektujućim teleskopom prečnika 2,7 metara.

Mnogi objekti u svemiru emituju skoro svu energiju na infracrvenim talasnim dužinama, koje atmosfera Zemlje umnogome blokira.

Leteći na visinama od 11.500 do 13.700 metara, Sofija se nalazi iznad 99 odsto sloja Zemljine atmosfere koji blokira infracrvene talase, što omogućava naučnicima da sa nje vide ono što njihove kolege na tlu nisu u stanju.

Sofija je plod saradnje Nase i nemačkog Aerosvemirskog centra DLR.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. okt 2020, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

.

Kažeš da ljudi poput mene koji sami posmatraju mesec svojom opremom smo takođe deo te zavere?

(ponedeljak, 26. okt 2020, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

Kazu da su

pronasli tragove molekula vode H2O na jednom krateru na juznom polu meseca.

(ponedeljak, 26. okt 2020, 13:12) - СРЂАН [neregistrovani]

Лагаће нас још неко време, још 10 - 20 година...

Све ће објавити, само неће објавити оно што свако може да се увери и према сведочењима космонаута на Јитјуб-у - да се на месецу налазе десетине хиљада ванземаљских артефаката и да изнад њега стално лете „летећи тањири”... Тако да је ово обично испирање мозга....

div id="adoceanrsvdcfhklggd">