Uradi sam hemijski eksperiment i kvalitetno provedi vreme u kući

Nemačka hemijska kompanija BASF je u saradnji sa Hemijskim fakultetom u Beogradu pokrenula onlajn program za učenike osnovnih škola u Centralnoj Evropi, uključujući i Republiku Srbiju, a sa ciljem da pomogne deci da na zanimljiv i kvalitetan način provedu vreme u izolaciji i unaprede svoje znanje iz hemije.

Program se sastoji od serija hemijskih eksperimenata koji su bezbedni, lako izvodljivi i za koje su potrebne stvari i sastojci koje svako ima kod kuće. Ogledi će biti dostupni tokom trajanja vanrednog stanja svakog radnog dana u podne na stranici na Fejsbuku kompanije BASF.

Gošća Jutarnjeg programa, Jelena Dragojlović sa Hemijskog fakulteta, ujedno i koordinatorka BASF obrazovnog internet programa, napominje da ova kompanija obezbeđuje više obrazovnih programa, počev od onih namenjenih deci najmlađeg uzrasta, preko srednjoškolaca, a prošle godine su krenuli i za studente.

„Pošto smo onemogućeni da pohađamo sve ove radionice na Hemijskom fakultetu, kompanija BASF je došla na ideju da odradi i male kućne eksperimente. Tako na stranici na Fejsbuku svakog dana u podne možemo videti kako da napravimo oblak kod kuće, kako da izvučemo DNK, šta je to šareno mleko, kako možemo u kućnim uslovima da napravimo indikatore“, dodaje koordinatorka programa.

Takođe, važno je napomenuti da su svi ovi eksperimenti potpuno bezbedni, kako ovi koji se rade na radionicama, tako i ovi koji se mogu sprovoditi u kućnim uslovima. Hemija nije samo nauka koja je opasna i koja može da nas otruje, već i jako zanimljiva, naglašava gošća Jutarnjeg programa.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 02. apr 2020, 18:40) - anonymous [neregistrovani]

Pijesak u oci

Bolje da nas oslobode kojekakvih otrova i pesticida. Neki dan su dobili presudu od 265mil. $ obestecenja vocaru u Americi.