Polovina zaposlenih u „Fejsbuku“ radiće od kuće

Generalni direktor „Fejsbuka“ Mark Zakerberg najavio je da očekuje da će u narednih deset godina oko 50 odsto zaposlenih te kompanije obavljati svoje poslove od kuće.

Dodao je, međutim, i da će zarade biti smanjene zaposlenima koji umesto u Silicijumskoj dolini budu živeli u drugim delovima SAD gde su troškovi života niži.

„Mi plaćamo veoma dobro, u suštini najviše na tržištu, ali plaćamo po tržišnim cenama, koje se razlikuju od lokacije do lokacije, tako da će taj princip nastaviti da važi i u ovom slučaju“, rekao je Zakerberg.

„Fejsbuk“ zapošljava oko 50.000 ljudi, a kompanija planira da izgradi tri nove regionalne centrale u Atlanti, Dalasu i Denveru za povremena okupljanja zaposlenih koji žive u blizini tih gradova.

Kako navodi Skaj njuz, još nije poznato kakav će finansijski efekat na kompaniju imati prelazak velikog broja zaposlenih na rad od kuće, ali je jasno da osim određenih ušteda kada je reč o imovini, hrani i, potencijalno, zaradama, u obzir treba uzeti i obezbeđivanje opreme potrebne za takav rad, što bi se moglo ispostaviti kao skupo.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 24. maj 2020, 17:34) - Mirko [neregistrovani]

@Odgovor @Mirko

E nije bas jednostavno,dva robota umesto jednog,znaci ja sam visak.Ko ce da hrani moju porodicu.Roboti? Automatizacija ima smisla,da ljudi ne rade a primaju platu.To necemo doziveti u skorije vreme,mozda u nekoj daljoj buducnosti.

(nedelja, 24. maj 2020, 17:08) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor @Mirko

Vrlo jednostavno, drugi robot. To već postoji o zove se automatizacija. Samo treba da se organizuje dostava, distribucija i praćenje (monitoring) robota.

(petak, 22. maj 2020, 19:55) - Mirko [neregistrovani]

I ja cu od kuce?

Mogao bih nekako da isprogramiram robota za zavarivanje od kuce, na kojem radim,imam problem ko ce da mi postavi materil u sablon,i ukloni gotov proizvod?

(petak, 22. maj 2020, 15:24) - Bojan [neregistrovani]

lutka

Taj dečko je samo lutka. Fejsbuk je projektovan u Lengliju i iza njega stoji direktno CIA. To kinezi jako dobro znaju i zato Fejsbuk nije dozvoljen u Kini (zvanično). Sve priče kako je maloletni student izmislijo Fejsbuk i postao tata-mata su lovačke priče.