Automobil 2020. godine u Srbiji „opel korsa“

U oštroj konkurenciji u kojoj su bili i „reno klio“, „pežo 208“ i „folksvagen T kros“, titulu automobila godine u Srbiji osvojila je „opel korsa“. U kategoriji eko automobila nepriokosnoveni pobednik je „mercedes“ E klase, E-300-de plug-in hibrid.

Žiri za izbor „Auta godine 2020“, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio proces ovogodišnjeg izbora. Zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nije bilo mogućnosti da se to, tradicionalno, uradi na Sajmu automobila, koji je takođe odložen.

Kandidati za automobil godine bili su: „reno klio“, „pežo 208“, „opel korsa“ i „folksvagen T kros“. 

U oštroj konkurenciji titulu automobila 2020. godine osvojila je „opel korsa“ sa osvojenih 62 poena. Drugo mesto su podelili „reno klio“ i „folksvagen T kros“ osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo „pežo 208“, sa osvojenih 48 poena.

Dakle, pobednik izbora „Auto godine 2020“ u Srbiji je „opel korsa“.

Ovaj automobil osvojio je i prestižnu evropsku nagradu Best Buy automobil godine u Evropi 2020.

„Korsa“ je prvi automobil koji je AUTOBEST nagradu uspeo da osvoji u tri generacije.

Ove godine, osim automobila godine, žiri je birao i eko automobil godine, a uslov je bio da taj automobil pokreće hibridni ili potpuno električni pogonski sklop.

Nepriokosnoveni pobednik je „mercedes“ E klase, E-300-de plug-in hibrid, sa osvojenih maksimalnih 80 poena.

U proteklom periodu, sa novinarima je najbolje komunicirao i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa, to jest titulu pi-ara godine zaslužili su, prema mišljenju žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Ivana Mitrović iz „Renoa“ i Aleksandar Andrić iz „Tojote“.

I ove godine dodeljeno je specijalno priznanje „Ivan Katunac“ za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto-industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobiski novinar, glavni i odgovorni urednik portala dmotion.rs.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije će uskoro organizovati svečanu dodelu priznanja i promociju pobednika.

broj komentara 0 pošalji komentar