Telemedicina i posle pandemije koronavirusa

Kroz veb-portal i Android aplikaciju, a uz lekare iz struke, psihologe i psihijatre, „Lekar info“ nudi pomoć građanima i volonterima da u toku i nakon pandemije koronavirusa potraže odgovore koji su im potrebni.

Pre nešto više od dva meseca, na samom početku pandemije u Srbiji, pažnju smo posvetili portalu digitalnasolidarnost.gov.rs. Iz dana u dan, ova stranica bogatija je za nekoliko novih platformi koje pomažu građanima kada je reč o informisanju, sticanju znanja i na kraju, radu od kuće.

Danas se upoznajemo sa platformom za komunikaciju pod nazivom Lekar info (lekarinfo.com). Kroz svoj veb-portal i Android aplikaciju, a uz lekare iz struke, psihologe i psihijatre, Lekar info nudi pomoć građanima i volonterima da u toku i nakon pandemije koronavirusa potraže pomoć koja im je potrebna.

Savremenim tehnologijama omogućeno je svim građanima da se iz komfora svog doma kroz savetovanje iz svog doma, telefonsko ili video-savetovanje obrate lekarima za pomoć.

Servis Ordinacija portala Lekar info postao je deo inicijative Budi i ti heroj Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Vladina kancelarija za informacione tehnologije prepoznala je ovo rešenje kao bitan doprinos modernizaciji našeg društva i to kroz sve zastupljeniji način komuniciranja u medicini – telemedicinom.

Servis je dostupan sa bilo kog uređaja poput tableta, pametnog telefona, laptopa ili računaram a sve što je potrebno je internet konekcija.

broj komentara 0 pošalji komentar