Telefoni kakve su stari ljubitelji „Motorole“ dugo čekali

Posle dugog perioda plovidbe u srednjem segmentu pametnih telefona, „Motorola“ se uključuje u borbu na najvišem nivou. Predstavljena je nova porodica „flegšip“ uređaja – "motorola edge+" i "motorola edge".

Kompanija saopštava da su telefoni napravljeni korišćenjem najnovije i najbolje tehnologije koja je u ovom trenutku dostupna.

Posebna zanimljivost je što je promocija održana virtuelno, preko interneta. Snimci koji su prikazani napravljeni su upravo na "motorola edge+" i  "motorola edge" telefonima.

Već naslućujete da kompanija s ponosom ističe mogućnosti novih kamera, ali krenimo redom.

Telefon za najzahtevnije korisnike

"Motorola edge+" sigurno će biti zanimljiv mnogim korisnicima koji od telefona traže naviše i najbolje.

Kao prvo, ističe se 5G konektivnost naredne generacije. Procesor će svakako biti adut ovog telefona. U pitanju je moćni Qualcomm Snapdragon 865.

Ekran je veličine 6,7 inča. „Motorola“ ističe da je reč o Endless Edge displeju sa HDR10+ tehnologijom.

Naročito se ističu dual stereo zvučnici. U kompaniji tvrde da su najglasniji i najmoćniji na pametnim telefonima.

Dolazimo i do onoga što mnoge najviše zanima, a to je kamera. Po specifikacijama deluje impresivno. Napredni sistem zadnjih kamera sastoji se iz sledećeg: glavni senzor od 108 megapiksela, telefoto objektiv od osam megapiksela, objektiv ultraširokog ugla sa makrovižn tehnologijom. Tu je i prednja kamera od 25 megapiksela.

Ne zaostaje ni baterija od čak 5.000 miliamper časova sa brzim žičanim punjačem od 18 vati i mogućnošću bežičnog punjenja.

Šta donosi „mlađi brat“

Pređimo na pristupačniji "motorola edge" model. U njega je ugrađen čip Qualcomm Snapdragon 765.

Displej i zvučnici imaju iste karakteristike kao i moćniji model.

Kada je reč o kamerama, "motorola edge" nudi trostruki sistem: glavnu kameru od 64 megapiskela, ultraširoki senzor sa makrovižn tehnologijom od 16 megapiksela i telefoto objektiv od osam megapiksela.

Baterija je kapaciteta 4.500 miliamperčasova sa brzim punjenjem.

Na prvi pogled, može se reći da se „Motorola“ u velikom stilu vraća u borbu na najvišem nivou. Svakako će biti interesantno pratiti kako će korisnici reagovati, a nije mali broj onih koji prema tom brendu ima veoma pozitivna sećanja i od kojeg su i očekivali da se upusti u ovakav poduhvat.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 25. apr 2020, 09:04) - anonymous [neregistrovani]

Odg

Verovatno taj cobanin ima dosta bitnije stvati u zivotu o kojima mora da brine kada nema vremena za ,,serije na Netflixu,, ili ipak ti nemas pametnije da radis u zivotu od serija?

(petak, 24. apr 2020, 18:54) - dannyfischer [neregistrovani]

motorola

zadnje 2-3 generacije telefona
predstavlja trzistu sa izvornim bejzik
varijantom andoid os...
znaci nema gluposti i app koje u sustini su nepotrebne i zauzimaju ram memoriju i optereciju procesor i samim tim i telefon... bezbednost je isto bolja sa ovakvom verzijom android os...

(petak, 24. apr 2020, 17:54) - Djekna [neregistrovani]

Pametni telefoni

Modeli od pre par godina brzo zastarevaju. Ako si čobanin na nekoj planini, možda ti pametni telefon i ne treba, imaš drugih stvari o kojima moraš da vodiš računa. Svima ostalima su pametni telefoni neophodni jer u njima imaš skoro sve: računar, kameru, radio, televiziju, filmove i serije sa Netflix-a, Amazon Prime-a, Hulu-a,...imaš kalkulator, kalendar, Siri, podsetnik, možeš da pišeš, da se zabavljaš, da ga koristiš za plaćanje kao virtuelni novčanik ,.. Dakle, pametni telefon treba, a uskoro će biti i neophodnost.

(petak, 24. apr 2020, 08:14) - anonymous [neregistrovani]

kome to treba?

Svaki par meseci izlaze noviji i mocniji mobilni telefoni sa bezbrojnim aplikacijama. Pitanje je kome sve to realno treba jer za svakodnevne potrebe ogromne vecine ljudi su sasvim dovoljni modeli od pre par godina.

(sreda, 22. apr 2020, 23:40) - anonymous [neregistrovani]

Svaki gazda ....

Svaki gazda svoga konja hvali, pa tako i prizvodjaci hvale svoje proizvode, pri cemu isticu, po njihovim kriterijumima, najvaznije adute. Motorola je dugo "spavala". Tek u upotrebi ce se pokazati u cemu se funkconalno ova dva modela zaista razlikuju od modela konkurenata. Najveca slabost svih Smartphonova su software-varijante. Ponude opcija (cesto potpuno bezsmislene), zauzimaju veliki prostor u kapacitetu memorije, sto takodje opterecuje i kapacitet baterije. Tesko da ce Motorola ozbiljnije ugroziti konkurente. Videcemo.

(sreda, 22. apr 2020, 23:33) - anonymous [neregistrovani]

Vlasnik Motorole

Lenovo. Znaci kineski telefon.