U najgorem mogućem trenutku "Call of Duty" prestala sa radom

Zaljubljenici i igrači popularne video igre "Call of Duty" iznenada i bez najave su ostali uskraćeni za svoju omiljenu zabavu jer je server prestao sa radom.

Veb sajt DownDetector koja prati greške na internetu izvestio je da su se pojavili problemi sa video igrom Call of Duty širom Evrope i Severne Amerike.

Mnogi korisnici koji pokušavaju da se prijave i započnu igru dobijaju poruku da je trenutno u toku održavanje servera.

Međutim, na zvaničnim profilima na društvenim mrežama popularne igre ili na stranicama „Aktivižna“ nema bilo kakve napomene da se nešto dešava.

Problemi sa serverom nisu retkost kada su u pitanju video igre koje se uživo strimuju i DownDetector gotovo svakodnevno beleži probleme vezane za Call of Duty. Uobičajeno je da tokom dana bude oko 200 do 300 prijavljenih slučajeva smetnji, ali danas je bilo skoro 4.000.

Nezadovoljni igrači su preplavili komentarima sajt DownDetector-a, posebno sa savetima da treba restartovati konzole. No izgleda da ponovno pokretanje nije dalo rezultate ni kod onih koji koriste „Eks-boks“, ni „Plejstešn 4“.

Ostali, pak, savetuju da bi najbolje bilo strpljivo sačekati da se server vrati u funkciju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 24. apr 2020, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

...

А сад стварно. Зашто извештавате о мејнстрим играма које мало кога уопште интересују? Постоји много много популарниијх и квалитетнијих игара које завређују помињање.

(petak, 24. apr 2020, 00:51) - Dr noja [neregistrovani]

Dr noja

Ja ne zelim nikom nista lose, najbolje da se narod jos uvek leci od korone kod kuce