Konačno - App Store stigao u Srbiju! Kako da promenite lokaciju

Korisnici „Epl" uređaja su današnji dan dugo čekali. Srbija je konačno na listi zemalja u kojoj je dostupan App Store i sada u svom nalogu možete promeniti lokaciju i registrovati ga na našu zemlju.

Kao što smo već najavili prošlog meseca, korisnici "Ajfona" u Srbiji više ne moraju da svoje Icloud naloge registruju kao da su iz neke druge države.

App Store je proširen na nove zemlje, a među njima je i Srbija. U saopštenju objavljenom na sajtu „Epla" je navedeno da su za novih 20 država dostupni servisi Apple Arcade, Apple Music, Apple Podcasts i iCloud.

"Drago nam je da možemo da pružimo najpopularnije usluge korisnicima u više zemanja nego ranije", rekao je Oliver Šuser, potpredsenik komapanije zadužen za Apple Music.

Dodao je i da se nada da će korisnici otkriti nove omiljene aplikacije, igrice, muziku i podkaste.

Kako promeniti lokaciju 

Pitanje koje sigurno svakog korisnika „Epl" uređaja u Srbiji zanima je kako mogu da promene lokaciju u svom nalogu – da to bude Srbija.

Postupak je sledeći: na telefonu otvorite Setings, zatim kliknite na vaše ime. Nakon toga izaberite opciju iTunes and AppStore. Onda izaberite Apple ID pa View Apple ID. 

Sledeći korak je Country/Region. Kada vam se otvori meni, iz ponuđenih zemalja izaberite Srbiju. Unesite nove nformacije i potvrdite izbor i uslove korišćenja i to je to!

Na mejl bi trebalo da vam stigne potvrda da ste izvršili promene na svom nalogu.