Ako vam se tastatura ponaša čudno prvo proverite da li se ukućani smeju

Koronavirus učinio je da ovih dana mnogi rade od kuće, slušaju predavanja i časove onlajn i naši računari uključeni su po ceo dan. Upravo zbog toga što nam kompjuteri i internet trebaju više nego ikada pre, bilo kakva najava problema čini se kao smak sveta. Međutim, pre nego što počnete da se nervirate ako vam tastatura pobrljavi, pogledajte da li se neko od ukućana smeje.

Borba sa koronavirusom traje već nedeljama pa smo svi počeli da tragamo za novim vidovima zabave. Neki su se setili ili su na internetu nabasali na dobru, staru šalu sa zamenom QWERTY tastature u DVORAK verziju.

Vaćina korisnika računara nije čula za to, a u pitanju je samo drugačiji raspored slova na tastaturi za koji neki veruju da je daleko komforniji za upotrebu od uobičajenog QWERTY rasporeda.

Dakle, kada kucate, a na ekranu umesto željenog teksta vidite slova bez ikakvog smisla, nemojte paničiti niti se nervirati već pogledajte da li kada otkucate slovo G izlazi I, umesto S slovo O.

Ukoliko se to desilo, možete biti sigurni da je krivac negde u blizini i da samo čeka da prasne u smeh zbog vaše reakcije. Ukoliko to želite i ne žurite (na posao ili čas), možete se zabaviti pre nego što započnete pregovore o vraćanju uobičajenog rasporeda slova na vašu tastaturu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 19. apr 2020, 22:15) - anonymous [neregistrovani]

kako koristan tekst

Posto nam se neko smeje sad mozete i vi da se pravite vazni kako ste pametni i podmevate se... Hvala :)