Zvučna maska za komunikaciju zdravstvenih radnika i pacijenata

"C-Voice Mask" je uređaj koji je dizajniran ne bi li olakšao komunikaciju između osoblja, zdravstvenih radnika i pacijenata zaraženih kovidom.

Vlasnik kompanije "Siropak" u Italiji je u saradnji sa laboratorijom "Tejlor" i odeljenjem za industrijski inženjering univerziteta u Bolonji razvio ovu masku na koju je stavljen filterski materijal kao za maske FFP2 i FFP3 i sistem amplifikacije.

Maska može da se koristi nekoliko puta, potrebno je samo zameniti filtere uz uobičajene procedure sanifikacije između svakog korišćenja. Maska je osmišljena da bi omogućila bolju komunikaciju između zdravstvenog osoblja i obolelih pacijenata, poseduje odvojene cevčice za ulazak i izlazak vazduha.

To su "full face" maske poput onih za ronjenje. Ove maske još uvek nemaju sertifikat, ali služe bolnicama u teškim situacijama. Ozvučenje preko koga je moguće komunicirati je realizovano od strane laboratorije "Lelli Odo & C".  Kompanija "Siropak" daje svima na raspolaganje nacrte projekta i ustupa intelektualna prava na korišćenje svakome, osim u komercijalne svrhe.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 11. apr 2020, 19:37) - U korak sa virusom! [neregistrovani]

Korona vic:

Ako vam učiteljica pošalje sms "Slikaj ga!",znajte da je mislila na rešenje domaćeg zadatka vašeg deteta!-Ne pitajte,kako znam!

(petak, 10. apr 2020, 12:47) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Sta znaci amplifikacija i sanifikacija?