„Vajber“ zbog koronavirusa duplirao broj učesnika u grupnim pozivima

„Rakuten Vajber“ udvostručuje broj osoba koje mogu da učestvuju u grupnim pozivima na 10 odjednom – i to od danas. Odluka o pojačanom razvoju resursa doneta je kao brz odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom Kovid-19 i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, kao i obaveštavanja učenika.

Svi Vajberovi 1-na-1 i grupni četovi obezbeđeni su obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni i klasični pozivi, poruke, fotografije i dokumenti koje korisnici dele.

Ništa što korisnici šalju jedni drugima nikada se ne čuva na „Vajberovim“ serverima nakon što je isporučeno. Čim su poruke poslate, zahvaljujući šifrovanjem s-kraja-na-kraj, nijedna treća strana (pa ni „Vajber“) nema ključ kojim bi mogli da otključaju poruku. Ključ imaju samo osobe koje su poslale i primile poruku.

„Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tokom ove situacije, da ne moraju fizički da budu na istom mestu. Kako se Kovid-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, zato želimo da im osiguramo jednostavan nastavak rada gde god da se nalaze, kao i laku komunikaciju s dragim osobama“, rekao je Ofir Eyal, operativni direktor „Rakuten Vajbera“.

Više informacija saznajte na zvaničnoj zajednici Vajber Srbije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 13. mar 2020, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

Francuska sobarica

Da li je to sve tako "vodonepropusno"?

(četvrtak, 12. mar 2020, 17:30) - Mile [neregistrovani]

Bravo

Bravo za Viber!