„Vertu Ti“, najluksuzniji Android uređaj

Za one koje kriza ne dotiče kompanija „Vertu“ pripremila je luksuzni mobilni telefon - „Vertu Ti“. Cena aparata ručno izrađenog od titanijuma i safira u skladu je sa „sastojcima“ i iznosi 10.000 dolara!

Kompanija „Vertu", predstavila je mobilni telefon „Vertu Ti" (Vertu Ti). Cena mu je oko 10.000 dolara (oko 8.000 evra). Za taj novac mogu, na primer, da se kupe čak tri automobila „nano" indijskog proizvođača „Tata".

„Vertu", do prošle godine deo „Nokije", obično za telefone koristi materijale, koji su karakteristični za skupe ručne satove.

„Ti" se ručno izrađuje, od titanijuma i safira. Kažu da je takoreći neuništiv, jer ekran može da ogrebe samo dijamant. Poseban sistem vlasnika povezuje sa „Vertuovim" globalnim timom i omogućava mu da u bilo kom delu sveta nađe ono što ga interesuje.

„Vlasnik novog modela je neko ko veoma ceni jedinstvenost, različitost i izuzetan zanatski rad. To je ono što mu nudimo ovim telefonom. Kupci su poslovni ljudi između 35 i 50 godina koji telefon koriste kao statusni simbol", rekao je predsednik „Vertua" Peri Osting.

„Vertu" se opredelio da u „Ti" ugradi operativni sistem Android, jer se on sada koristi na više od 60 odsto tržišta i lakše se integriše sa ostalim uređajima.

Prevaziđen je glavni problem prethodne verzije, pa „Ti" podržava četiri GE (General Electric) tehnologiju.

„Azija i Evropa, kako zapadna tako i istočna, biće nam glavna tržišta. U Aziji nam je, naravno, najvažniji kupac Kina. Prednost je što imamo svoje maloprodajne radnje i servise, gde rade visoko obučeni ljudi, a u Kini i stručne konsultante za kineski jezik", precizirao je Osting.

U kompaniji „Vertu" kažu da nisu zainteresovani za masovno tržište, što potvrđuje i podatak da je u prethodnih 10 godina prodato samo 320.000 mobilnih telefona.

Upravo mala zastupljenost na tržištu omogućava im veliku cenu. Tako u kompaniji objašnjavaju svoju poslovnu filozofiju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 05. apr 2013, 01:03) - anonymous [neregistrovani]

Koliko?

Ko u Srbiji moze sebi da priusti ovi besmislicu?
Mislim da ima toliko vaznijih stvari u zivotu na koje moze da se potrosi toliki novac.

(četvrtak, 04. apr 2013, 19:21) - Gojle [neregistrovani]

Vertu

Tzv. Concierge support je najveca prevara na svetu. Ima milion jednostavnijih i pouzdanijih nacina da se dodje do informacije, koristeci internet. Ali sam telefon je 'strava'. Hiper-solidno napravljen i stvarno neunistiv. Osim toga je klasicno lep i elegantan, kao da treba da sluzi zauvek.

Dobio sam ga na poklon i, posto sam ga koristio, mogu reci da ne vredi te pare, nikako. To je stvar koja se menja posle godinu ili dve najvise. A steta je baciti taj novac, koliko god da ga covek ima. Kosta koliko i komplikovana operacija oka u najboljoj svetskoj klinici.

(četvrtak, 04. apr 2013, 15:41) - anonymous [neregistrovani]

Ma to je samo kućište

Unutra je isti Android jednakog kvaliteta kao i onaj koji imaju ostali Samsungovi uređaji.