Читај ми!

Погрешни Жоао – бразилски клуб уплатио 360.000 долара кошаркашу уместо фудбалеру

Деветнаестогодишњи бразилски кошаркаш помислио је да се ради о некој превари када му је његов бивши клуб „Фламенго“ грешком уплатио 360.000 долара на рачун.

Уплата је уместо њему требало да легне његовом имењаку Жоау Виктору Гомесу да Силви, у оквиру трансфера 22-годишњег фудбалера из „Фламенга“ у премијерлигаша „Вулверхемптон вондерерс“.

Грешка је преплашила млађег Гомеса који је играо за кошаркашки тим „Фламенга“ до 2020. године.

„Уплашио сам се јер нисам знао одакле је новац дошао“, рекао је кошаркаш, објашњавајући да се плашио да неко користи његов рачун да пере новац.

„Помислио сам да је нека грешка, а онда ми је кум објаснио да будем опрезан да неко не користи мој рачун за нешто илегално“, додао је Гомес.

„Фламенго“ је од тада контактирао Федерални суд у Рио де Жанеиру, који је блокирао уплату и потврдио да новац не припада кошаркашу.

„Дошло је до озбиљне грешке клуба 'Фламенго' у пребацивању велике количине новца чији је прави прималац друга особа истог имена“, навео је суд.

Фудбалер Гомес је на свом дебију у премијер лиги постигао победнички гол за „Вулфсе“ 11. фебруара након трансфера за 15 милиона фунти у јануару.