Читај ми!

Безосова јахта изашла из бродоградилишта без расклапања моста

Нова џиновска јахта оснивача „Амазона“ Џефа Безоса коначно је поринута, али без потребе за расклапањем историјског моста „Де Хеф“.

Уместо тога, мегајахта је делимично расклопљена и одшлепана до другог бродоградилишта без огромног јарбола.

Јахта под именом "Y721" већ годинама се гради у Ротердаму, а један од најбогатијих људи у историји мораће на њу да сачека још неколико месеци.

Током израде, фирма "Oceanco" најавила је да ће јарболи јахте, који је између осталог чине највишом јахтом на свету, бити превисоки да би прошли испод моста Конингсхавен и да ће историјски мост морати да буде расклопљен.

Званичан захтев за то наишао је на изузетно негативне реакције локалног становништва које је најавило протесте и да ће јајима дочекати пролазак Безосове јахте.

Познат као и Де Хеф, некадашњи железнички мост је део историјског наслеђа Холандије. Тешко је оштећен у Другом светском рату и један је од симбола града. Пре пет година је реновиран, а градски савет обећао је грађанима да више никада неће бити расклапан.

Због тога су градске власти пре пар месеци одбиле Безосов захтев.

Изгледа да је постојао и други начин. Јахта "Y721" средином седмице испловила је из бродоградилишта без јарбола, а до другог бродоградилишта одвукла су је три тегљача.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 07. авг 2022, 21:06) - anonymous [нерегистровани]

Genijalci

Otkrili rupu u saksiji i razmontirali jarbol. A tek da su otkrili dvije rupe gdje bi im bio kraj.

(недеља, 07. авг 2022, 20:54) - anonymous [нерегистровани]

e sad...

kad uzmemo u obzir koliki novac poseduje ovaj ne lici na jahtu vec na neki obican brod, verovatno je luksuzan iznutra ali sa spolja je tuga.

(недеља, 07. авг 2022, 20:13) - anonymous [нерегистровани]

Konacno da je stanovnistvo doslo sebi

Konacno najava protesta za svaki hir bogatasa....a oni su postali bogati zbog Nas...
Zagadjuju okolinu I rade sta hoce a narod, raja samo zjevala I divila se....nije to za divljenje vec bezobrazluk bogatasa I bahatost Koju pokazuju na svakom koraku....

(недеља, 07. авг 2022, 18:11) - anonymous [нерегистровани]

Sreacn put

kod njega nema stednje goriva,zagadjenost i stednja ..samo kod nas smtkina..otplovi i srecan ti put..sve se vama moze ...dokle?