Читај ми!

Италијански кафић кажњен са 1.000 евра због цене еспреса

Изнервирани мушкарац позвао је полицију након што је два евра платио еспресо без кофеина у кафићу "Ditta Artigianale" у Фиренци.

Полицији се пожалио да цена није јасно изложена иза пулта. Та грешка је на крају коштала казне бар који је познат по доброј кафи и освојио неколико признања на такмичењима.

Власник Франческо Санапо изнервирано је прокоментарисао казну на друштвеним мрежама и бранио кафу коју нуде, која долази са мале плантаже у Мексику и „припрема се са великом пажњом од стране његових баристи“.

„Казнили су ме јер се неко увредио што је платио два евра за кафу. Да ли можете да верујете? Данас свако може да се изнервира и мобилише полицију која ће нас казнити због застерелог закона“, каже Санапо држећи у рукама писмо од полиције.

У Италији је просечна цена еспреса један евро, иако је већина кафића и барова повећала цене недавно због проблема у снабдевању и веће цене кафе. Групе за заштиту потрошача упозориле су да би просечна цена еспреса могла ове године да порасте на 1,5 евра, наводи Гардијан.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. мај 2022, 10:22) - Podsetnik! [нерегистровани]

U Solun,groš somun,

do Soluna tri somuna!

(четвртак, 19. мај 2022, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

Esspreso

Kakva vam je to kafa? Ukus liči na benzin a način proizvodnje osigurava da ste izvadili sve što nikakve veze sa kafom nema. Kafa se sprema kao i vino na tačno određen način da bi se postigao savršen ukus. I to svaka vrsta kafe ima svoju meru koliko kafe, do koje mere se melje, koliko se stavlja, koliko se prokuva. Ko pije esspreso pije umesto rakije brlju sa špritusom. Tolika je razlika. 500 grama odlične kafe košta 10-20 eura. A danas, brzo i skupo a totalno nekvalitetno. Ne sumnjam ja da je njegova kafa kvalitetna nego je aparat koji je uzgred budi rečeno živa plastika upropasti.

(четвртак, 19. мај 2022, 09:18) - Bože me prosti, [нерегистровани]

skupo,

kao da je - zejtin!

(четвртак, 19. мај 2022, 07:05) - Furioso [нерегистровани]

cena espresa

Vrhunski espresso od Illy kafe u Trstu mozete popiti za 1.2-1.3e. Ako često pijete ujutru u nekom lokalnom baru, što uglavnom svi rade, onda uzmete kao neki tiket i 10 kafa mozete popiti za 10e. Koliko je kod nas takav espresso?

(четвртак, 19. мај 2022, 02:49) - MilanP [нерегистровани]

Za n'as je skupo

U Parizu je kafa 1,2 evra , problem je što u ovoj kafani nigde ne piše cena kafe à to je obavezno, pa i u Parizu...

(четвртак, 19. мај 2022, 00:16) - anonymous [нерегистровани]

Espresso u Beogradu

Espresso u dosta beogradskih lokala kosta 2 eura i vise sto je suludo kao da smo neka eksluzivna destinacija a realno nismo niko i nista