Читај ми!

Који догађај је предвиђен у „Армагедону“

Наса је недавно лансирала свемирски брод како би покушала да уништи астероид, а редитељ Мајкл Беј се нашалио да је његов филм „Армагедон“ предвидео будућност.

Акциони класик Армагедон, из 1998. године приказује групу стручњака за бушење нафте које је ангажовала Наса у покушају да разнесе астероид нуклеарном бомбом, што је слично новој најављеној идеји свемирске агенције о лансирању ракете на астероид да би га скренула са пута у близини Земље.

Редитељ је на Инстаграму написао: „Рекао сам већ, али нико није хтео да ме саслуша. Насина ракета је Дарт полетела".

Касније је за медије додао: „Хвала Богу што раде нешто јер су ове ствари (астероиди) смртоносне. Долазе брзином од 24.000 миља на сат, ако се добро сећам - то је прави ваздушни напад на Земљу".

Беј је такође разговарао о важности мисија попут ове у смислу тога да је важно да човечанство буде свесно претње коју астероиди представљају за Земљу.

„То само чини свет свесним да постоји велики проблем који бисмо могли имати једног дана, па је боље да добијемо предност и вежбамо за оно што може бити веома озбиљна ситуација. Сјајно је што покушавају нешто", нагласио је редитељ филма Армагедон у коме главне улоге тумаче Брус Вилис, Лив Тајлер и Бен Афлек.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 27. нов 2021, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

Brus Vilis

Nadajmo se da će dugo, dugo, biti dobrog zdravlja da bi spasio Zemlju.